X
Κόσμος

Η Mercedes GLS ανανεώνεται

Η Mercedes GLS φρεσκάρεται στα σημεία, ούσα ενισχυμένη πλέον με περισσότερες τεχνολογίες, μικρές σχεδιαστικές αναβαθμίσεις και αλλαγές στις κινητήριες μονάδες.

Ο γύρος αλλαγών και αναβαθμίσεων για τα μοντέλα της Mercedes συνεχίζεται σήμερα με την GLS, η οποία ακολουθεί ανάλογους βηματισμούς με την πρόσφατα ανανεωμένη GLC αλλά και τη μεγαλύτερη σε σχέση με την τελευταία GLE.

Σχεδιαστικά οι αλλαγές είναι επιδερμικές, με τη μάσκα να κοσμείται από το φινίρισμα Silver Shadow, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει τόσο στις μάσκα και τους αεραγωγούς των προφυλακτήρων όσο και στα πίσω φωτιστικά σώματα. Την ίδια στιγμή οι νέες επιλογές εξωτερικών χρωμάτων είναι οι Twilight Blue Metallic και Manufaktur Alpine Grey Non-Metallic.

Στο στάνταρ επταθέσιο εσωτερικό, το σύστημα infotainment, γνωστό με την ονομασία MBUX, προσφέρει νέες επιλογές απεικόνισης με τρία στυλ γραφικών (Classic, Sporty, Discreet). Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέξουν μέσα από επτά συνδυασμούς χρωμάτων, ενώ διαθέσιμο είναι και το mode με την ονομασία Off-Road, στην οποία απεικονίζονται πληροφορίες όπως οι γωνίες κλίσης του οχήματος, η πυξίδα και μια προβολή του κάτω μέρους τους οχήματος μέσω κάμερας.

Η γκάμα των διαθέσιμων και εξηλεκτρισμένων πλέον κινητήρων περιλαμβάνει τις τετρακίνητες εκδόσεις με τους κωδικούς «450», «580», «350 και «450 d». Οι δύο πρώτες κινούνται από έναν 3λιτρο και 4λιτρο βενζινοκινητήρα με 6 κυλίνδρους σε σειρά και 8 σε διάταξη V, απόδοση 381 και 517 ίππους, συν επιπλέον 22 που προσφέρει το 48βολτο mild hybrid σύστημα, ενώ οι δύο τελευταίες αξιοποιούν τη δυναμική ενός 3λιτρου ντίζελ που αποδίδει στα δύο «σενάρια» 269 και 367 ίππους.

Η εκδοχή της GLS που φέρει την υπογραφή της Maybach (βλ. Mercedes-Maybach GLS) κινείται από έναν 4λιτρο κινητήρα με απόδοση 557 ίππων. Η δε κορυφαία έκδοση AMG (Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+) τροφοδοτείται από έναν twin-scroll turbo κινητήρα με χωρητικότητα 4,0 λίτρα και 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, επίσης με mild hybrid σύστημα 48V που συνεισφέρει με 22 επιπλέον ίππους, που αποδίδει 850+250 Νm ροπής και μέγιστη ισχύ 612+22 ίππων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!