top icon
Κόσμος

Η Maserati ετοιμάζει ένα αγωνιστικό… δρόμου

Μια εξελιγμένη και πιο σπορ MC20, με γονίδια από την αγωνιστική έκδοση, φαίνεται να έχει στα σκαριά η Maserati, μοντέλο το οποίο θα παρουσιάσει στις 16 Αυγούστου.

Κάτι ανάμεσα στην εξωτική MC20 και την αγωνιστική εκδοχή GT2 θα είναι το μοντέλο που θα παρουσιάσει η Maserati σύντομα, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου, στις 16 του μήνα, στο Monterey Car Week.

Αναμένεται να είναι ένα super sport μοντέλο, που θα έχει τις επιδόσεις της αγωνιστικής GT2, αλλά και τη «χάρη» της MC20, προσφέροντας άνεση και φιλικότητα στην καθημερινότητα.

Maserati

Έτσι, οι μηχανικοί της Maserati θα εστιάσουν στην εξέλιξη της ανάρτησης, προκειμένου να συνδυάσουν τα οδικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται από ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, αλλά και άνεση που αναζητούν οι απαιτητικοί αγοραστές αυτής της κατηγορίας.

Επιπλέον, θα γίνει μελετημένη δουλειά και όσον αφορά την αεροδυναμική, που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κυκλοφορεί και έξω από την πίστα. Στην πράξη θα είναι ένα αγωνιστικό μοντέλο, με άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο.

maserati super sport teaser

Σε αυτή τη φάση έχουμε στη διάθεσή μας μόνο μια σκοτεινή ενδεικτική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Maserati. Αυτή δεν αποκαλύπτει πολλά, αφήνοντας περισσότερα στη φαντασία μας. Εξάλλου, φαίνεται μόνο το εμπρός μέρος, που αφήνει να φανεί η πρόσοψη που έχει ανθρακονήματα και μια αεροτομή που κατεβαίνει χαμηλά, αλλά δεν είναι τόσο επιθετική όσο η GT2.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την απόδοση του κινητήρα και τις επιδόσεις του μοντέλου, ούτε λόγος να γίνεται, καθώς οι Ιταλοί κρατάνε καλά κλειστά τα χαρτιά τους. Θεωρητικά θα πρέπει να περιμένουμε να εφοδιάζεται τον γνωστό από την MC20 V6 κινητήρα, με απόδοση πέριξ των 600 ίππων.

Maserati

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ