top icon
Κόσμος

Η ιταλική κυβέρνηση θέλει να πάρει από την Stellantis και να πουλήσει τις Autobianchi και Innocenti στους Κινέζους

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και την Stellantis με επίκεντρο της «ξεχασμένες» Autobianchi και Innocenti.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Il Sole 24 Ore, η ιταλική κυβέρνηση θέλει μέσω σχετικού διατάγματος που θα εκδώσει να πάρει από τα χέρια της Stellantis τον έλεγχο των εμβληματικών ιταλικών ονομάτων Autobianchi και Innocenti προκειμένου σε επόμενο στάδιο να τις «προσφέρει» σε Κινέζους κατασκευαστές.

Υπό έναν αυστηρό ωστόσο όρο: να δημιουργήσουν εργοστάσια στην Ιταλία, στα οποία θα παράγονται τα «νέα» Autobianchi και Innocenti

Ο Innocenti ήταν μια διάσημη μάρκα στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 χάρη στην κατασκευή μιας εναλλακτικής έκδοσης του βρετανικού Mini, πριν περάσει στα χέρια της Fiat το 1990. Από τη μεριά της, η Autobianchi, η οποία ιδρύθηκε το 1955 και μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας 40 χρόνια αργότερα, έγινε γνωστή με μοντέλα όπως το Α112 (1969) και το Y10 (1986), που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της πριν συνεχίσει την πορεία του για λίγα ακόμα χρόνια ως μοντέλο της Lancia.

Innocenti

Οι συντάκτες του σχετικού ρεπορτάζ του Il Sole 24 Ore αναφέρουν ότι ο υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας έχει καταχωρίσει ήδη τα δύο νέα εμπορικά σήματα στο εθνικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων, χρησιμοποιώντας ωστόσο διαφορετικά γραφικά από αυτά που έχει ήδη στην κατοχή του ο όμιλος Stellantis.

Για να επιτύχει τους στόχους της, η ιταλική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει ένας νέος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με ένα νέο διάταγμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέταση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα οποία αφορούν εμπορικά σήματα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες η εθνικιστική κυβέρνηση της Giorgia Meloni βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με την Stellantis, την οποία και κατηγορεί ότι παραμέλησε τις ιστορικές βάσεις παραγωγής της στην Ιταλία.

Georgia Meloni - Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ