top icon
Κόσμος

Η Ford τριπλασιάζει την παραγωγή της Mustang Mach-E

Η παραγωγή της Mustang Mach-E πρόκειται να τριπλασιαστεί φτάνοντας στις 200.000 μονάδες ετησίως.

Η νέα Mustang Mach-E αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη Ford στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων γνωρίζοντας έως τώρα σημαντική – τηρουμένων των αναλογίων – εμπορική απήχηση που τα προσεχή δύο χρόνια προβλέπεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Για το λόγο αυτό η μπλε οβάλ εταιρεία σκοπεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή της Mustang Mach-E σε πάνω από 200.000 μονάδες ετησίως έως το 2023, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο χθες ο Διευθύνων Σύμβουλός της Ford, Jim Farley.

Αν μη τι άλλο, η Ford καλείται να αντιμετωπίσει στο διεθνή στίβο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ισχυρούς παίχτες στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η General Motors και η Stellantis (STLA.MI), η VW και φυσικά την Νο 1 εταιρεία στο χώρο – που φυσικά δεν είναι άλλη από την Tesla.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα κορυφαίο στέλεχος της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει σε ετήσια ικανότητα ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια που θα φτάνει τις 600.000 μονάδες, με σημείο αναφοράς τόσο την Mustang Mach-Ε όσο και τα νέα Ford F-150 Lightning και E-Transit.

Ford Mustang Mach-E

Στη χώρα μας η νέα Mustang Mach-E προσφέρεται σε πέντε διαφορετικές παραλλαγές, με κορυφαία την GT των 487 ίππων που πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας. Στη βάση της πυραμίδας βρίσκεται η έκδοση RWD με έναν ηλεκτροκινητήρα και δύο εκδόσεις μπαταρίας (75 kWh και 98 kWh) με ισχύ 269 και 294 ίππους αντίστοιχα. Ομοίως, οι τετρακίνητες εκδόσεις AWD είναι διαθέσιμες επίσης σε εκδόσεις standard και extended range με απόδοση 269 και 351 ίππους.

Ford Mustang Mach-E

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ