top icon
Κόσμος

Ετοιμάζεται η επιστροφή του Nissan Silvia

Ένα ακόμα σπορ μοντέλο σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της η Nissan και αυτό θα είναι το Silvia, αλλά σε ηλεκτρική έκδοση.

Ένα ελκυστικό πρωτότυπο με την κωδική ονομαδία IDx είχε παρουσιαστεί πριν περίπου μια δεκαετία και είχε κερδίσει άμεσα τις εντυπώσεις κοινού και Τύπου. Ωστόσο, τα χρόνια πέρναγαν από την πρεμιέρα του, με τη Nissan να μην προχωράει αυτό το εγχείρημα.

nissan idx nismo

Nissan IDx Nismo

Δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή, με την δικαιολογία ότι θα έκλεβε πωλήσεις από το 370Z. Σε αυτή τη φάση όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και με γνώμονα τη νέα ηλεκτρική στρατηγική που έχει η Nissan, ένα ακόμα σπορ μοντέλο φαίνεται να χωράει στη γκάμα της.

nissan idx nismo

Nissan IDx Nismo

Η πληροφορία έρχεται από την Αυστραλία και τον τοπικό Τύπο, εκεί όπου ο Ivan Espinosa, αντιπρόεδρος της Nissan για την παγκόσμια στρατηγική προϊόντων έκανε τη σχετική ανακοίνωση που αφορά ένα νέο προϊόν.

nissan idx nismo

Nissan IDx Nismo

Η είδηση αφορά ένα νέο μοντέλο που θα έρθει μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες και της αγοράς της Ευρώπης, με τις αυστηρές προδιαγραφές.

Η Nissan μάλιστα θέλει να επαναφέρει το όνομα Silvia. Φυσικά οι άνθρωποι της Nissan γνωρίζουν ότι μια τέτοια προσπάθεια θα έχει μεγάλο κόστος, αλλά σκοπεύουν να το διαθέσουν σε όσο περισσότερες χώρες γίνεται, ενώ αναμένεται να είναι προϊόν της Nissan και όχι κάποιας συνεργασίας.

nissan idx nismo

Ίσως πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση για τη Nissan, ειδικά τώρα στη δύσκολη εποχή της μετάβασης της γκάμας της σε ηλεκτρικά, όπως επίσης και τώρα που τα SUV έχουν μεγάλη ζήτηση και τα σπορ μοντέλα, όχι ανάλογη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει και να δούμε την αναβίωση της Silvia.

nissan idx nismo

Nissan IDx Nismo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • nissan idx nismo
  • nissan idx nismo
  • nissan idx nismo
  • nissan idx nismo
  • nissan idx nismo
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ