top icon
Κόσμος

Η BYD με το ηλεκτρικό YangWang U9 στο Nurburgring (video)

Το YangWang U9 της BYD με απόδοση 1.300 ίππους δοκιμάζεται στα όρια στο απαιτητικό Nurburgrnig, βάζοντας «φωτιά» στα φρένα του.

Το ηλεκτρικό hypercar της BYD, το YangWang U9 έκανε την εμφάνισή του στο Nurburgring προκειμένου οι δοκιμαστές και οι μηχανικοί για διαπιστώσουν πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες και μάλιστα, τις ιδιαίτερα δύσκολες της συγκεκριμένης, απαιτητικής πίστας.

Η απόδοση του U9 φτάνει τους 1.300 ίππους και τα 1.680 Nm ροπής, με τις επιδόσεις του να κόβουν την ανάσα. Επιταχύνει από στάση μέχρι πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,36 δευτερόλεπτα, κάνοντας τα 400 μέτρα σε 9,78 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

byd yangwang u9 nurburgring

Οι Κινέζοι υπόσχονται επιδόσεις hypercar σε τιμή… ευκαιρίας, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά, καθώς στην τοπική αγορά στοιχίζει 1.680.000 RMB, που, με την ισοτιμία αντιστοιχεί σε 215.000 ευρώ.

Οι επιδόσεις στην ευθεία δεν αμφισβητούνται, αλλά είναι και πιο εύκολο να τις επιτύχεις. Δεν είναι το ίδιο όμως και στις στροφές και ειδικά στις απαιτητικές του Nurbugring. Ένα από τα σημεία κλειδιά του YangWang U9 είναι η ανάρτηση Disus-X, που ελέγχει τη αποτελεσματικά λειτουργία της ανάρτησης και το βάρος του αυτοκινήτου που αγγίζει τα 2.450 κιλά.

byd yangwang u9 nurburgring

Σε αυτή τη φάση των δοκιμών το YangWang U9 της BYD πιέστηκε αρκετά, κοκκινίζοντας τα φρένα του μάλιστα σε κάποια σημεία, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, δείχνοντας γρήγορο, χωρίς ωστόσο να πιάνει το απόλυτο που είναι το επιθυμητό. Πιο συγκεκριμένα να γράψει χρόνο κοντά στα 7 λεπτά, προκειμένου να χτυπήσει και το Rimac Nevera, που είναι ένας από τους στόχους.

byd yangwang u9

YangWang U9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • byd yangwang u9 nurburgring
  • byd yangwang u9
  • byd yangwang u9 nurburgring
  • byd yangwang u9 nurburgring
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ