X
Κόσμος

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας απαιτεί αυστηρότερους κλιματικούς στόχους για τα καύσιμα

Η Γερμανία πρέπει να υπερβεί τις κατευθυντήριες γραμμές της EE για τα καύσιμα για να επιτύχει τον στόχο της για το 2045 για κλιματικά ουδέτερη οδική κυκλοφορία, σύμφωνα με τo Σύνδεσμο Αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας (Verband der Automobilindustrie).

Το VDA (Verband der Automobilindustrie)επέκρινε την Οδηγία της ΕΕ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (RED III), που εγκρίθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, επειδή δεν είναι αρκετά φιλόδοξη. Η πρόεδρος της VDA τόνισε την ανάγκη για ισχυρότερα κίνητρα για την επιτάχυνση της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ενθάρρυνση των επενδύσεων. Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας πιέζει για επαρκή προμήθεια καυσίμων ουδέτερων εκπομπών CO2, όπως βιοκαύσιμα και ηλεκτρονικά καύσιμα, για την τροφοδοσία των 40 εκατομμυρίων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης που αναμένεται να παραμείνουν στο δρόμο, ακόμη και αν η κυβέρνηση επιτύχει τον στόχο της για 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030.

Η VDA εξέφρασε την ανησυχία ότι οι στόχοι του 2030 ενδέχεται να μην παρέχουν επαρκή κίνητρα στη βιομηχανία ορυκτελαίων να επενδύσει σε καύσιμα φιλικά προς το κλίμα. Ενώ η ΕΕ έχει θέσει στόχο για μερίδιο τουλάχιστον 29% της ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030 και μείωση κατά 14,5% των αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με αυτά που θα εκπέμπονταν από τα ορυκτά καύσιμα, η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έχει δεσμευτεί για υψηλότερο ποσοστό μείωσης 25%. Ωστόσο, η VDA υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη μια μείωση 35%.

Ο κανονισμός της ΕΕ επιβάλλει επίσης ποσόστωση 5,5% για βιοκαύσιμα και συνθετικά καύσιμα, με τουλάχιστον 1% από συνθετικά καύσιμα. Η VDA υποστηρίζει ένα ελάχιστο 5% για τα συνθετικά καύσιμα. Επιπλέον, η VDA προτείνει τον καθορισμό περαιτέρω ενδιάμεσων στόχων για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 60% έως το 2035, 90% έως το 2040 και επίτευξη μείωσης 100% έως το 2045.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!