top icon
Κόσμος

Hyundai – Ξεπέρασε τις 40.000 πωλήσεις αυτοκινήτων υδρογόνου

Οι αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου (FCEV) της Hyundai Motor ξεπέρασαν τις 40.000 μονάδες, συνδυάζοντας eπιβατικά και επαγγελματικά οχήματα.

Οι προσπάθειες της Hyundai για την επέκταση των αυτοκινήτων υδρογόνου αποδίδουν σταδιακά καρπούς. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιταχύνει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων υδρογόνου παρουσιάζοντας τον διάδοχο του Nexo, ενός επιβατικού αυτοκινήτου, το επόμενο έτος. Σύμφωνα με πηγές του κλάδου, στις 30 Ιουνίου, οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων υδρογόνου της Hyundai έφτασαν τις 44.465 μονάδες μέχρι το τέλος Μαΐου 2024, σπάζοντας το όριο των 40.000 μονάδων. Από αυτές, οι πωλήσεις στη Νότια Κορέα ήταν 35.820 μονάδες, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό ήταν 4.645 μονάδες. Ανά μοντέλο, 39.510 μονάδες ήταν επιβατικά αυτοκίνητα και 955 ήταν επαγγελματικά οχήματα.Hyundai Nexo

Η Hyundai έχει παρουσιάσει τέσσερις τύπους οχημάτων υδρογόνου: δύο επιβατικά και δύο επαγγελματικά. Το 2013, η Hyundai ήταν η πρώτη στον κόσμο που εμπορευματοποίησε με επιτυχία ένα αυτοκίνητο υδρογόνου με βάση το Tucson (Tucson ix35 Hydrogen Car). Το 2018, παρουσίασε το αυτοκίνητο υδρογόνου δεύτερης γενιάς Nexo. Το 2020, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης την πώληση λεωφορείων υδρογόνου Elec City και φορτηγών υδρογόνου Xcient.

Hyundai Nexo

Το Nexo είναι το μοντέλο υδρογόνου με τις περισσότερες πωλήσεις, καθώς πωλήθηκαν συνολικά 38.594 μονάδες παγκοσμίως. Έχει αξιολογηθεί ως ένα επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο απολαμβάνει δημοτικότητα, σε σημείο να μην χάνει την πρώτη θέση στον κόσμο κάθε χρόνο. Ξεπέρασε μάλιστα το αυτοκίνητο υδρογόνου της Toyota, το Mirai, μέχρι το 2023. Η απόσταση οδήγησης ανά φόρτιση του Nexo είναι περίπου 610 χιλιόμετρα με βάση τα πρότυπα της Νότιας Κορέας, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από τα ηλεκτρικά οχήματα της ίδιας κατηγορίας τιμής.

Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου 5 λεπτά και εκπέμπει μόνο νερό αντί για ρύπους. Το ποσοστό εντοπισμού των εξαρτημάτων που αφορούν την κυψέλη καυσίμου υδρογόνου είναι 99%, γεγονός που δείχνει ότι η τεχνολογία έχει εξασφαλιστεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ