top icon
Κόσμος

Hyundai Tucson: Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε

Τις 2.000.000 μονάδες σε σχεδόν 20 χρόνια «έπιασε» η παραγωγή του Hyundai Tucson επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το Hyundai Tucson κατέρριψε ένα ακόμα κατασκευαστικό ρεκόρ με την παραγωγή του επί ευρωπαϊκούς εδάφους να «πιάνει» τις 2.000.000 εκατομμύρια μονάδες.

Το… επετειακό SUV που κατασκευάστηκε από την Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice κατευθύνεται ήδη στην αγορά της Μ. Βρετανίας και είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα παίρνοντας κίνηση από το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα HEV της κορεατικής εταιρείας που αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα και έναν θερμικό της οικογένειας T-GDi με χωρητικότητα 1,6 λίτρων.

Το success story του Tucson στην HMMC ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου του 2015, όταν η τρίτη γενιά του μοντέλου ξεκίνησε να παράγεται. Συνολικά, στο Nošovice κατασκευάστηκαν 1.180.445 μονάδες σε διάστημα πέντε ετών.

Το 2023, έχουν παραχθεί 244.495 μονάδες, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% της συνολικής παραγωγής της HMMC. Αυτά τα οχήματα έχουν εξαχθεί σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των Tucson αποστέλλονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η Hyundai έχει επεκτείνει τις επιλογές κινητήρων στο τρέχον Tucson προκειμένου να συμπεριλάβει στην ατζέντα του υβριδικούς και plug-in υβριδικούς κινητήρες. Και τα δύο αυτά συστήματα κίνησης έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς 2 από τα 5 αντίτυπα του Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς που παράγονται στην Τσεχία και πωλούνται στην Ευρώπη είναι είτε υβριδικά είτε plug-in υβριδικά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή του Hyundai Tucson έχει ήδη ξεπεράσει τις 7.000.000 μονάδες.

Hyundai Tucson

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ