X
Κόσμος

Honda: Νέο ηλεκτρικό B-SUV μέσα στο 2023

Η Honda επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2023 θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας Β, ένα πλήρως υβριδικό C-SUV και το νέο CR-V, σε plug-in υβριδικές και υβριδικές εκδόσεις.

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου Honda Civic e:HEV, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα μεσοπρόθεσμά σχέδια της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο 2023 η Honda σκοπεύει να αποκαλύψει ένα νέο, ηλεκτρικό B-SUV, το οποίο «φωτογραφίζεται» από το πρωτότυπο e:Ny1 που η ιαπωνική εταιρεία έφερε χθες στο φως, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνικές περγαμηνές του.

Εκτός από το νέο αυτό EV, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα και τα σκίτσα ενός νέου C-SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 και θα διατίθεται σε full hybrid εκδόσεις. Και εδώ, η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία.

Το τρίτο νέο μοντέλο που θα δούμε να αποκαλύπτεται από το ιαπωνικό στρατόπεδο μέσα στην ίδια χρονιά είναι το νέο CR-V, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε full hybrid και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Με αφορμή τις παραπάνω ανακοινώσεις, η Honda επαναεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της σε σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών, να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της καθώς και εκείνων που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου, έως το 40% μέχρι το 2030 και μέχρι το 80% μέχρι το 2035.

Ως γνωστόν, η Honda σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!