top icon
Κόσμος

Honda: Ανοιχτή σε συνεργασίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Ο CEO της Honda δήλωσε ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν λέει όχι στο ενδεχόμενο συνεργασίας της με άλλους κατασκευαστές προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στο σχέδιο του πλήρους εξηλεκτρισμού της μάρκας έως το 2040.

Η Honda είναι ανοιχτή στo ενδεχόμενο δημιουργίας νέων συμμαχιών με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου ο Ιάπωνας κατασκευαστής να «μοιραστεί» το κόστος εξέλιξης και κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων ώστε τα τελευταία να καταστούν κερδοφόρα στο μέλλον, ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Toshihiro Mibe.

Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Toshihiro Mibe δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα εξής: «Εάν μέσω μιας συμμαχίας η Honda μπορεί να επιτύχει νωρίς αυτό που θα πρέπει, τότε θα ήμασταν πρόθυμοι να σχηματίσουμε μία συμμαχία… Η οικοδόμηση μιας συμμαχίας θα δώσει την κατεύθυνση όσον αφορά αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ηλεκτροκίνηση αυτή τη στιγμή δεν είναι εμπορικά εφικτή».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Toshihiro Mibe παραδέχεται ότι τα EVs δεν είναι επικερδή αυτή τη στιγμή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda αναμένει ότι οι τιμές τους θα μειωθούν γρήγορα τα επόμενα χρόνια – ακριβώς όπως συνέβη και συνεχίζει να συμβαίνει με άλλα ηλεκτρικά προϊόντα.

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλες εταιρείες-όμιλοι, όπως για παράδειγμα η Stellantis, το VW Group, η Hyundai-Kia και Renault-Nissan-Mitsubishi, μπορούν να απορροφήσουν πιο εύκολα το υψηλό κόστος εξέλιξης της νέας τεχνολογίας, καθώς και εκείνο που αντιστοιχεί στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, εκμεταλλευόμενες τις οικονομίες κλίμακας εντός των τειχών τους.

Προς το παρόν, η Honda συνεργάζεται με την αμερικανική GM για την κατασκευή δύο ηλεκτρικών μοντέλων που θα χρησιμοποιούν τις νέες μπαταρίες Utium της τελευταίας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται επίσης στους τομείς των κυψελών καυσίμου καθώς και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Αυτή τη στιγμή η Honda διαθέτει στις τάξεις ένα μόλις ηλεκτρικό μοντέλο: το Honda e. Όμως, όπως επισήμως έχει ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο από τον Toshihiro Mibe, η Honda θα είναι μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα έως το 2040.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Ιαπώνων, έως το 2030 το 40% των οχημάτων τη εταιρείας θα είναι ηλεκτρικά – ΒΕV και FCΕV – ποσοστό που θα ανέλθει σε 80% έως το 2035. Στη συνέχεια και με χρονικό ορίζοντα το 2040, η Honda θα είναι μια ηλεκτρική, κατά 100%, μάρκα.

Honda Civic

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ