X
Κόσμος

Hennessey Project Deep Space: Με 6 τροχούς και 6 ηλεκτροκινητήρες (video)

Το Hennessey Project Deep Space είναι ένα εξάτροχο και εξακίνητο ηλεκτρικό Hyper-GT που αφήνει πολλές υποσχέσεις με τον καινοτόμο σχεδιασμό και τις τεχνικές του προδιαγραφές.

Η Hennessey, ο κατασκευαστής hypercar κατασκευών με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, αποκάλυψε μέρος του 10ετούς σχεδίου του σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παρουσιάσει τρία ολοκαίνουργια μοντέλα. Το πρώτο, μετά το Venom F5 των 1.817 ίππων που ήδη έχε εξαντληθεί, θα είναι το πρώτο «εξακίνητο» όχημα στον κόσμο, και θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, διαθέτοντας προς ώρας την κωδική ονομασία Project Deep Space.

Σύμφωνα με την Hennessey πρόκειται για το πιο ακριβό ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο με τιμή που θα ξεκινά από τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία επικαλείται ότι το νέο αυτό όχημα «θα είναι ένα μοναδικό, υπερπολυτελές grand tourer που μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες με απόλυτη άνεση μαζί με τέσσερα σετ μπαστούνια γκολφ, συν αποσκευές»!

Φυσικά, δεδομένης της… εμμονής του Hennessey με τη δύναμη και την ταχύτητα, το Project Deep Space θα είναι εξωφρενικά γρήγορο με απαράμιλλα επίπεδα πρόσφυσης, χάρη στο μοναδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε έξι τροχούς που θα διασφαλίζει, σύμφωνα με τους αμερικανούς, 50% μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο σε σχέση με τα παραδοσιακά τετράτροχα οχήματα.

«Η Hennessey έχει ξοδέψει περισσότερα από 30 χρόνια κατασκευάζοντας μερικά από τα πιο γρήγορα και συναρπαστικά οχήματα στον κόσμο», εξηγεί ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, John Hennessey. «Πιστεύουμε ότι το «Deep Space», με 6 ηλεκτροκινητήρες σε συνδυασμό με 6 κινητήριους τροχούς, θα μπορεί να είναι το 4θεσιο αυτοκίνητο με την καλύτερη επιτάχυνση από στάση έως τα 200 μίλια/ώρα!».

Καινοτόμα όμως θα είναι και η καμπίνα του οχήματος. Οι πρωτοποριακές θέσεις καθισμάτων σε σχήμα ρόμβου θέλουν τον οδηγό να φιλοξενείται σε κεντρική θέση, επιτρέποντας παράλλλα σε δύο επιβάτες να κάθονται στο πλάι και ελαφρώς πίσω από αυτό. Ο τέταρτος επιβάτης, τοποθετημένος ακριβώς πίσω από τον οδηγό, θα φιλοξενείται… ξαπλωμένος φέρνοντας την πολυτέλεια ενός ιδιωτικού jet στον κόσμο των Hyper-GT.

«Συνδυάζοντας το πάθος της Hennessey για επιδόσεις με την πολυτέλεια, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα και των δύο κόσμων, με κεντρική θέση οδήγησης, άφθονο χώρο για επιβάτες, χώρο για αποσκευές καθώς και τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία», δηλώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Το Project Deep Space θα κατασκευαστεί με βάση ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα (από το ίδιο υλικό θα είναι και τα πάνελ του αμαξώματος), διαθέτοντας συγχρόνως πόρτες τύπου gullwing.

«Κατασκευάζω μερικά από τα ταχύτερα οχήματα του κόσμου σε επιτάχυνση εδώ και δεκαετίες, ωστόσο πάντα υπήρχαν περιορισμοί στην απόδοση λόγω μηχανικής πρόσφυσης. Η εξάτροχη ηλεκτρική πρόωση είναι η λύση», δηλώνει ο John Hennessey.

Η Hennessey Special Vehicles σκοπεύει ν κατασκευάσει το νέο ηλεκτρικό Hyper-GT στις εγκαταστάσεις της στο Sealy του Τέξας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με συνεργάτες, όπως η Shell Pennzoil και η Delta Cosworth για την ανάπτυξη του ηλεκτροκίνητου συστήματος κίνησης.

«Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την ομάδα του Hennessey και να ακούσω τα συναρπαστικά νέα για το ηλεκτρικό τους υπεραυτοκίνητο», δήλωσε ο Carlos Maurer, EVP of Sectors & Decarbonization στη Shell. «Είναι σαφές ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα διαδραματίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην κινητικότητα. Η συνεργασία μας με τη Hennessey θα μας προσφέρει μια ακραία βάση δοκιμών για την ανάπτυξη των δικών μας καινοτόμων υγρών και λιπαντικών, καθώς προσπαθούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μετάβασης σε ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.»

Σε κάθε περίπτωση, οι πλήρεις προδιαγραφές του «Project Deep Space» δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η Hennessey επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 105 μονάδες παγκοσμίως για να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα του μοντέλου.

Η παραγωγή του οχήματος προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2026.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!