top icon
Κόσμος

H Toyota και η Hyundai ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα απρόσμενο event

Συνάθροιση των πρωτότυπων και σπορ μοντέλων παραγωγής της γκάμας των Toyota Gazoo Racing και Hyundai Ν αλλά και των αγωνιστικών τους κατασκευών στο WRC σε ένα απρόσμενο event.

Η Hyundai Motor Company, σε συνεργασία με την Toyota Motor Corporation, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δύο κατασκευαστές από την N. Κορέα και την Ιαπωνία θα διοργανώσουν και θα φιλοξενήσουν μια μοναδική εκδήλωση με τίτλο «Hyundai N x Toyota Gazoo Racing Festival».

Προγραμματισμένη για τις 27 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, θα λάβει χώρα στο Everland Speedway στο Yong-in της Νότιας Κορέας. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το έναυσμα της συνεργασίας μεταξύ Hyundai N και Totota Gazoo Racing στην Κορέα. Στόχος της είναι να παρουσιάσει τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, καθώς και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και των δύο εταιρειών, παρέχοντας παράλληλα στους Κορεάτες θαυμαστές απαράμιλλες ευκαιρίες να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, σε αυτό το… περιβάλλον, η Hyundai Motor Company και η Toyota Motor Corporation θα φιλοξενήσουν μια εκδήλωση με τίτλο «Track Day» όπου οι πελάτες θα μπορούν να δουν τα οχήματα των Hyundai N και Toyota Gazoo Racing σε δράση.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι ένα συναρπαστικό demo drive, που θα θυμίζει πραγματικό αγώνα ράλλυ με αυτοκίνητα του WRC.

Ο Euisun Chung, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Hyundai Motor Group, θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση και θα συνοδεύεται από τον Akio Toyoda, Πρόεδρο της Toyota Motor Corporation, γνωστός με το παρατσούκλι «Morizo».

Από το στρατόπεδο της Hyundai N θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση οι πολεμικές μηχανές της εταιρείας στο WRC, με αιχμή του δόρατος τα i20 N Rally1 Hybrid και i20 N Rally2, που θα οδηγούν οι Thierry Neuville, Dani Sordo και Andreas Mikkelsen. Οι οδηγοί του πρωταθλήματος TCR της Hyundai, Norbert Mischelisz, και Mikel Azcona, θα οδηγήσουν τη γκάμα αυτοκινήτων παραγωγής της Hyundai N, συμπεριλαμβανομένων των Ioniq 5 N και Elantra N.

Hyundai - Toyota - Hyundai N x Toyota Gazoo Racing Festival_03

Από τη μεριά της, η Toyota Gazoo Racing θα παρουσιάσει τα GR Yaris Rally1 Hybrid και GR Yaris Rally2, τα GR Supra και GR86, καθώς και άλλα αυτοκίνητα από τον κόσμο των αγώνων ράλλυ και μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Τα πηδάλιο των αυτοκινήτων θα αναλάβουν ο Ιάπωνας οδηγός της Toyota Gazoo Racing WRT, Takamoto Katsuta, ο Jari-Matti Latvala, επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing World Rally Team και ο πατέρας του Takamoto Katsuta, εννέα φορές πρωταθλητής Ιαπωνίας, Norihiko Katsuta.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης πρωτότυπα, όπως το Hyundai Ioniq 5 N Drift Spec, το υδρογονοκίνητο N Vision 74, καθώς και το αγωνιστικό Pikes Peak Ioniq 5 N TA Spec.

Η Toyota θα παρουσιάσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης AE86 H2 Concept που καταναλώνει υδρογόνο και βασίζεται στο Sprinter Trueno, καθώς και την GR Corolla, που τροφοδοτείται από υγρό υδρογόνο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την ομάδα της Totyota Gazoo Racing, τους ανταγωνιστές μας στο WRC, στην Κορέα», δήλωσε ο Yeong Ho Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Global Operations Division. «Αυτή η εκδήλωση θα τονίσει τον σκληρό ανταγωνισμό αλλά και τη φιλία που συνυπάρχουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε το αγνό πάθος για τα αυτοκίνητα που μοιράζονται τόσο η Hyundai όσο και η Toyota, καθώς και η δέσμευσή μας να επεκτείνουμε περαιτέρω την κουλτούρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο μέλλον».

Hyundai - Toyota - Hyundai N x Toyota Gazoo Racing Festival_03

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai - Toyota - Hyundai N x Toyota Gazoo Racing Festival_03
  • Hyundai - Toyota - Hyundai N x Toyota Gazoo Racing Festival_03
  • Hyundai - Toyota - Hyundai N x Toyota Gazoo Racing Festival
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ