X
Κόσμος

H Toyota «φωτογραφίζει» το ηλεκτρικό MR2;

Ένα από τα ηλεκτρικά πρωτότυπα που παρουσίασε σήμερα η Toyota «φωτογραφίζει» δίχως περιστροφές ένα νέο, μικρό σπορ κουπέ EV που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει την «επόμενη μέρα» του MR2.

Με μια παρουσίαση σήμερα που προκάλεσε αίσθηση, η Toyota έριξε φως (όχι όμως άπλετο) στα σχέδιά της να παρουσιάσει ένα νέο, μικρό και 2θεσιο για την περίσταση ηλεκτρικό σπορ μοντέλο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο EV μοντέλο με την υπογραφή της Gazoo Racing – και συνάμα ένα μοντέλο που θα συνεχίσει την παράδοση του εμβληματικού MR2.

Ως γνωστόν, ο Akio Toyoda, ο ισχυρός άνδρας και Πρόεδρος του ιαπωνικού κολοσσού, ο οποίος πρωταγωνίστησε σήμερα στην παρουσίαση των «ηλεκτρικών σχεδίων» της Toyota, είναι ένθερμος οπαδός των σπορ αυτοκινήτων. Κάτι που αποδεικνύεται από την έμπρακτη υποστήριξή του στις πρόσφατες δημιουργίες που «υπογράφει» η Gazoo Racing. Όπως τα GR Yaris, GR Supra και GR86.

Στο πρόσφατο μάλιστα παρελθόν, ο Akio Toyoda είχε εκφράσει την άποψη του ότι θα ήθελε η γκάμα της Toyota να περιλαμβάνει στο εγγύς μέλλον την… αγία τριάδα των Supra, Celica και MR2. Και όπως όλα μαρτυρούν πλέον, με δεδομένη την παρουσία της GR Supra στη «σύγχρονη Toyota» εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, αλλά και του νέου GR86, που πρακτικά αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή της Celica, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στο νέο MR2.

Μια πρώτη γεύση από το διάδοχο μοντέλο είχε δώσει η Toyota το 2015 με το πρωτότυπο S-FR (διαβάστε περισσότερα εδώ), με το σημερινό να δείχνει ωστόσο πιο μεγάλο σε διαστάσεις – και σαφώς πιο επιθετικό σε σχεδίαση.

Προς το παρόν πάντως, πέραν του φυσικού πρωτοτύπου, η Toyota δεν έχει αποκαλύψει κανενός είδους πληροφορία για το «νέο MR2».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!