top icon
Κόσμος

H Stellantis «ρίχνει» την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Μειωμένες κατά 3% εμφανίζονται οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον περασμένο μηνά, με την Stellantis να… τραβά προς το κάτω το σύνολο της αγοράς.

Τα στοιχεία της JATO Dynamics αποκαλύπτουν ότι τον Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν 1.119.320 νέα αυτοκίνητα σε 28 στο σύνολο αγορές της Ευρώπης. Mε άλλα λόγια, περίπου 40.000 οχήματα λιγότερα από εκείνα που ταξινομήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023, γεγονός που μεταφράζεται σε συνολική μείωση 3% από έτος σε έτος.

Ο όμιλος Stellantis ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη μείωση του όγκου των πωλήσεων στο σύνολο της αγοράς τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση 25% στις εγγραφές νέων αυτοκινήτων σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2023 – κάτι που μεταφράζεται σε σχεδόν 50.000 μονάδες.

Όπως αποκαλύπτουν τα σχετικά στοιχεία, η Stellantis κατέγραψε σημαντική πτώση πωλήσεων σε 22 από τις 28 ευρωπαϊκές αγορές. Κυρίως στην Ιταλία (-34%) και τη Γαλλία (-17%), που αποτελούν τις δύο κύριες αγορές της. Οι μάρκες της Stellantis που παρουσίασαν απότομη πτώση τον περασμένο μήνα περιλαμβάνουν τη Fiat (-43%), τη Citroen (-41%) και την Opel/Vauxhall (-24%).

Η μοναδική μάρκα της Stellantis στο Top 10 των πλέον δημοφιλών μαρκών τον περασμένο μήνα είναι η Peugeot, η οποία βλέπει «μπροστά» της την VW, την Toyota, την Skoda, την BMW, την Mercedes, την Renault και την Audi και πίσω της τις Kia και Hyundai.

Στη 10άδα των δημοφιλέστερων σε πωλήσεις μοντέλων ο μοναδικός εκπρόσωπος της Stellantis είναι το Peuegot 208, το οποίο «προσπέρασε» από την έκτη θέση τα VW Golf, Toyota Yaris Cross, VW Polo και Ford Puma αλλά «χάνοντας» από το κορυφαίο σε πωλήσεις Tesla Model Y, το Renault Clio, το Dacia Sandero, το VW Tiguan και το Kia Sportage,

Στο Top 10 των best seller αμιγώς ηλεκτρικών (BEV) και  plug-in υβριδικών (PHEV) o όμιλος δεν εκπροσωπείται από κανένα μοντέλο του.

Fiat - Stellantis - Σερβία - Fiat 500L

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ