X
Κόσμος

H Porsche «χτίζει» τους δικούς της Superchargers

Η Porsche προχωρά ένα βήμα παρακάτω σε σχέση με αυτό που υλοποίησε με επιτυχία η Tesla με το δικό της δίκτυο ταχείας φόρτισης αναπτύσσοντας για την περίσταση τα Porsche Charging Lounge.

Η Porsche σχεδιάζει να δημιουργήσει τους δικούς της σταθμούς ταχείας φόρτισης σε σημαντικές περιοχές και διαδρομές της Ευρώπης, οι οποίοι θα προσφέρουν ταυτόχρονα μια premium εμπειρία διαμονής στους χώρους τους στους πελάτες της εταιρείας, αντίστοιχη με το ύφος της γερμανικής μάρκας.

Το πρώτο, και πιλοτικό όπως χαρακτηρίζεται, Porsche Charging Lounge ανοίγει τις πόρτες του έξω από το Bingen am Rhein, μόλις δύο λεπτά από τον κόμβο A60/A61 του αυτοκινητόδρομου, προσφέροντας 6 σταθμούς ταχείας φόρτισης DC με μέγιστη ισχύ 300 kW και 4 σημεία φόρτισης AC στα 22 kW.

Ανοιχτά 24/7, τα νέα Porsche Charging Lounge είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των οδηγών της Porsche στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων προσφέροντας φόρτιση και για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή τροφοδοτούμενα με ηλεκτρική ενέργεια από φορτιστές που κατασκευάζονται από την εξειδικευμένη στο είδος εταιρεία Alpitronic.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, οι σταθμοί ταχείας φόρτισης «παρέχουν επί του παρόντος μέγιστη ισχύ 300 kW, αλλά μπορούν να αναβαθμιστούν για να προσφέρουν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες. Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι δυνατή η φόρτιση με ισχύ 400 kW ανά σημείο φόρτισης».

Μοναδικός σχεδιασμός και υπηρεσίες από τα Porsche Charging Lounge

Ο μοναδικός σχεδιασμός των Porsche Charging Lounge υπογραμμίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Μια λεπτή οροφή που φαίνεται να «αιωρείται» συνδέει τα σημεία φόρτισης με το κτίριο, με τον χώρο υποδοχής και διαμονής να κοσμείται από τζάμια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, δημιουργώντας έτσι μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τα έντονα χρώματα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο παρέχουν μια ατμόσφαιρα που προάγει την αίσθηση της ευεξίας.

Το πρώτο Porsche Charging Lounge θερμαίνεται και κλιματίζεται από μια αντλία θερμότητας που λειτουργεί χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας παρέχεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα των ηλιακών κυψελών που βρίσκεται στην οροφή. Την ίδια στιγμή, η ψηφιακή διαχείριση βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας, για παράδειγμα, αυτόματα τον φωτισμό όταν δεν υπάρχουν επισκέπτες.

Οι επισκέπτες διαμένουν στον φιλόξενο χώρο ενός Porsche Charging Lounge απολαμβάνοντας το αναψυκτικό ή το σνακ τους. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες καθώς και με Apple Pay ή Google Pay. Διατίθενται επίσης αναλογικά και ψηφιακά μέσα και δίκτυο WiFi υψηλής απόδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα Porsche Charging Lounge είναι ενσωματωμένα στην υπηρεσία φόρτισης Porsche Charging Service και εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης των αυτοκινήτων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το κόστος φόρτισης ανέρχεται στα 0,33 ευρώ ανά kWh.

To υπάρχον δίκτυο φόρτισης της Porsche

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης της Porsche αποτελούν τη νεότερη προσθήκη στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια για να οδηγήσει με επιτυχία τη μετάβασή του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία. Η υπηρεσία Porsche Charging Service επιτρέπει την πρόσβαση στα σημεία φόρτισης μιας σειράς παρόχων σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει περισσότερα από 436.000 σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν 25.300 σημεία φόρτισης με ισχύ άνω των 150 kW DC και περισσότερες από 500 τοποθεσίες ταχείας φόρτισης στο δίκτυο Ionity στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, περισσότερες από 600 αντιπροσωπείες της Porsche έχουν συμβάλει σημαντικά στην επέκταση του παγκόσμιου δικτύου υποδομής φόρτισης, με περισσότερα από 1.000 σημεία υψηλής απόδοσης για πελάτες να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι στιγμής (σ.σ.: η Κίνα διαθέτει ένα αποκλειστικό δίκτυο με σχεδόν 300 σημεία φόρτισης). Σε συνεργασία με διάφορους εταίρους, περισσότερα από 400 από αυτά τα σημεία φόρτισης έχουν επίσης τεθεί σε λειτουργία στην Ισπανία, την Ιταλία, την Κορέα, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία. Στη Βόρεια Αμερική, η Porsche χρησιμοποιεί το δίκτυο του Electrify America του VW Group, το οποίο προσφέρει επί του παρόντος περισσότερα από 3.500 σημεία ταχείας φόρτισης σε περισσότερους από 800 σταθμούς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!