top icon
Κόσμος

H νέα Porsche 911 GTS (+video)

Η νέα Porsche 911 GTS συμπληρώνει την γκάμα του αειθαλούς μοντέλου της γερμανικής εταιρείας σε εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς και coupe, cabriolet ή Targa αμάξωμα.

Η νέα Porsche 911 GTS έρχεται στο προσκήνιο δυόμιση χρόνια μετά την πρεμιέρα της νέας 911-992 και 20 μετά το ντεμπούτο της πρώτης GTS προτάσσοντας για μια ακόμα φορά έναν διάχυτο σπορ χαρακτήρα σε επίπεδο εμφάνισης και επιδόσεων στο δρόμο.

Την κίνηση προσφέρει ο γνωστός, 3λιτρος και υπερτροφοδοτούμενος ασφαλώς 6κύλινδρος μπόξερ κινητήρας της Porsche, ο οποίος αποδίδει 480 ίππους, τιμή αυξημένη κατά 30 ίππους σε σχέση με εκείνον της Carrera S αλλά και της προηγούμενης 911 GTS.

Με ροπή 570 Nm (+20 Nm σε σχέση με το παρελθόν), η νέα Porsche 911 GTS είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. στην έκδοση Carrera 4 GTS Coupe σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων (PDK).

Δυνητικά, ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να επιλέξει το χειροκίνητο «7άρι» της Porsche, που για την περίσταση διαθέτει κοντύτερο κατά 10 χλστ. επιλογέα και μικρότερες διαδρομές για πιο σπορτίφ αίσθηση στη σπορ οδήγηση.

Porsche 911 GTS

Οι εκδόσεις της νέας Porsche 911 GTS

Διαθέσιμες είναι πέντε στο σύνολο εκδόσεις, με  την 911 GTS να είναι διαθέσιμη με κίνηση τους πίσω τροχούς, με Coupe και Cabriolet αμάξωμα, και την 911 Carrera 4 GTS με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, επίσης με Coupe και Cabriolet αμάξωμα. Την γκάμα συμπληρώνει η 911 Targa GTS, αποκλειστικά με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Συνολικά, η νέα 911 GTS διαθέτει πολλά στοιχεία τεχνολογίας από την 911 Turbo. Όπως για παράδειγμα τα φρένα, τα οποία συνδυάζονται με ζάντες με διάμετρο 20 και 21 ίντσες με κεντρικό μπουλόνι, και η ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM).

Porsche 911 GTS

Η τελευταία είναι στάνταρ στις 911 GTS Coupe και Cabriolet και διαθέτει ελαφρώς διαφορετική ρύθμιση σε σχέση με την 911 Turbo, αλλά τον ίδιο βαθμό επαναφοράς, ενώ τα ελατήρια λειτουργούν με υψηλό βαθμό προφόρτισης «κατεβάζοντας» συγχρόνως το αμάξωμα κατά 10 χλστ.

Τα οδηγικά χαρακτηριστικά της νέας 911 GTS «ενδυναμώνονται» από το έξτρα πακέτο Lightweight Design που μειώνει το συνολικό βάρος του οχήματος κατά 25 κιλά. Σε αυτό περιλαμβάνονται μπάκετ καθίσματα από CFRP, ελαφρύτερα τζάμια στο πλάι και πίσω και μπαταρία με μικρότερο βάρος, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία των πίσω καθισμάτων.

Porsche 911 GTS

Οι οπτικές διαφοροποιήσεις της Porsche 911 GTS

Σχεδιαστικά, η νέα 911 GTS ξεχωρίζει για τα μαύρα στοιχεία αμαξώματος και τους σκουρόχρωμους προβολείς. Το μαύρο είναι επίσης το κυρίαρχο χρώμα στην καμπίνα. Πολλά χαρακτηριστικά του είναι κατασκευασμένα από μικροΐνες Race-Tex που δημιουργούν μια δυναμική και κομψή ατμόσφαιρα. Επίσης, η τελευταία γενιά του συστήματος Porsche Communication Management (PCM) δίνε το «παρών» εισάγοντας πολλές βελτιώσεις, κυρίως στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Porsche 911 GTS

Στάνταρ είναι επίσης το σπορ τιμόνι GT Sport, το Sport Chrono Package, η εφαρμογή Porsche Track Precision, ενώ κερασάκι στην τούρτα είναι η λειτουργία που πληροφορεί τον οδηγό για τη θερμοκρασία των ελαστικών. Τα στάνταρ επίσης καθίσματα Sport Seats Plus διαθέτουν ηλεκτρική ρύθμιση τεσσάρων κατευθύνσεων ενώ μειωμένη είναι σε σχέση με τις απλές Carrera είναι η μόνωση της καμπίνας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche 911 GTS
  • Porsche 911 GTS
  • Porsche 911 GTS
  • Porsche 911 GTS
  • Porsche 911 GTS
  • Porsche 911 GTS
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ