X
Κόσμος

H Mercedes «παγώνει» το εργοστάσιο της στην Ουγγαρία για ένα μήνα

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και διαφόρων άλλων εξαρτημάτων υποχρεώνει την Mercedes να θέσει σε αργία, για έναν περίπου μήνα, το εργοστάσιό της στην Ουγγαρία.

Η Mercedes δήλωσε ότι θα «παγώσει» από σήμερα Δευτέρα τις λειτουργίες κατασκευής οχημάτων στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία για περίοδο ενός μήνα, παρατείνοντας λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών και εξαρτημάτων την περίοδο τακτικής συντήρησης της εν λόγω μονάδας.

«Προσαρμοσμένη στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση προμήθειας εξαρτημάτων, το εργοστάσιο της Mercedes στο Kecskemet θα τροποποιήσει τα σχέδια παραγωγής του από την ημερολογιακή εβδομάδα 50», δήλωσε το Σάββατο η γερμανική εταιρεία.

Η Mercedes θα αξιοποιήσει την προσωρινή «στάση εργασιών» για να ολοκληρώσει τη συντήρηση και ανακατασκευή της μονάδας, η οποία απασχολούσε περίπου 4.400 εργαζομένους πέρυσι και ξεκίνησε την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου EQB στα τέλη Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ως άνω παύσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι της μονάδας θα λάβουν το βασικό τους μισθό και όλα τα προβλεπόμενα επιδόματα παραγωγής, δήλωσε η Daimler.

Το εργοστάσιο Kecskemet, το οποίο κατασκεύασε πέρσι περισσότερα από 160.000 αυτοκίνητα, αντιμετώπισε αρκετές παύσεις φέτος λόγω της κρίσης εφοδιασμού που έχει επιβαρύνει την αυτοκινητοβιομηχανία, που με τη σειρά της αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για την Ουγγαρία.

Τα προβλήματα αυτά έχουν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανική παραγωγή της Ουγγαρίας, η οποία μειώθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο και κατά 2,3% έως τον Σεπτέμβριο.

Η γερμανική Audi και η ιαπωνική Suzuki, που διατηρούν επίσης εργοστάσια στην Ουγγαρία, αντιμετώπισαν φέτος ανάλογα προβλήματα.

Ως γνωστόν, η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, λόγω των προβλημάτων εφοδιασμού και της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρονικά καταναλωτικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει πλήξει σκληρά την αυτοκινητοβιομηχανία, με εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως να μην μπορούν να παραχθούν.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η BMW σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στο Debrecen της Ουγγαρίας το 2025 για να κατασκευάσει αυτοκίνητα με βάση την ηλεκτρική πλατφόρμα οχημάτων Neue Klasse.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!