X
Κόσμος

H HWA Evo αποτίει φόρο τιμής στην 190Ε 2.5-16 Evo II της Mercedes

Η καθ’ όλα εντυπωσιακή HWA Evo θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα, κάθε ένα από τα οποία θα κοστίζει λίγο παραπάνω από 700.000 ευρώ.

Η HWA είναι μια γερμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στη δημιουργία ειδικών σπορ οχημάτων αλλά και ουκ ολίγων λύσεων για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η εικονιζόμενη δε Evo είναι μια κατασκευή που θα «αναπαραχθεί» σε 100 αντίτυπα αποτίοντας φόρο τιμής στην εμβληματική 190E 2.5-16 Evo II της Mercedes που έγραψε ιστορία την δεκαετία του ’90.

Παρά το γεγονός ότι το αρχέτυπο μοντέλο «φορούσε» έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων με 4 κυλίνδρους, η HWA Evo χρησιμοποιεί έναν κινητήρα της… εποχής μας με την υπογραφή της Mercedes, χωρητικότητα 3,0 λίτρων και 6 κυλίνδρους σε διάταξη V που αποδίδει 450 ίππους ή 500 ίππους με την επιλογή του πακέτου Affalterbach, το οποίο αυξάνει και την τελική ταχύτητα από τα 270 στα 300 χλμ./ώρα. Ο εν λόγω κινητήρας με το ξηρό κάρτερ συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Οπτικά, η συγκεκριμένη restomod κατασκευή, η οποία κρύβει στα σωθικά της το πλαίσιο της 190E 2.5-16 Evo II, είναι σαφώς πιο επιθετική με τα carbon πάνελ να έχουν τον πρώτο λόγο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι τονισμένοι θόλοι που φιλοξενούν τροχούς 19 και 20 ιντσών. Η HWA Evo διαθέτει LED φώτα εμπρός και πίσω, σύστημα ανύψωσης του εμπρός άξονα κατά 30 χλστ. καθώς και σύστημα πέδησης με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους με διάμετρο 380 χλστ. και τετραπίστονες με δίσκους 360 χλστ. πίσω.

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.360 κιλά, ενώ στην ανάρτηση οι δημιουργοί της HWA Evo υιοθέτησαν μια διάταξη με διπλά ψαλίδια και στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της KW.

Προς ώρας το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν αποκαλύπτεται.

Στόχος της HWA είναι να κατασκευάσει την Evo σε 100 αντίτυπα. Από αυτά, όπως ήδη φημολογείται, σχεδόν τα 70 έχουν ήδη πουληθεί, σε τιμή που ανέρχεται σε 714.000 €. Όχι για όλα, αλλά για κάθε ένα από αυτά. Στην εν λόγω τιμή βέβαια δεν περιλαμβάνονται φόροι, δασμοί κτλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!