X
Κόσμος

H Ford συγχαίρει την Tesla

Με αφορμή την ανάδειξη του Elon Musk ως την προσωπικότητα της χρονιάς 2021 από το περιοδικό «Time», η Ford και προσωπικά ο CEO της, Jim Farley, απένειμε τα εύσημα στην Tesla για τον ρόλο της στην παγκόσμια αυτοκινητική σκακιέρα.

Λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του Elon Musk ως την προσωπικότητα της χρονιάς 2021 από το περιοδικό «Time», ο CEO της Ford, Jim Farley παρέλαβε διαδικτυακά τη… σκυτάλη και με σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισε για μια ακόμα φορά τον ηγετικό ρόλο της Tesla στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το περιοδικό «Time» απονέμει κάθε χρόνο τον εν λόγω τίτλο σε πρόσωπα που ξεχωρίζουν για την παγκόσμια επιρροή τους. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Elon Musk «επηρέασε πιο πολύ από άλλους τις ειδήσεις και τις ζωές, ενσαρκώνοντας ό,τι ήταν σημαντικό το 2021». Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το σχόλιο του αρχισυντάκτη του περιοδικού, ο οποίος δήλωσε ότι ο Elon Musk είναι «ένα άτομο με τρομερή επιρροή στη ζωή του πλανήτη και πιθανότατα στη ζωή εκτός πλανήτη επίσης».

Με αφορμή τα παραπάνω, ο CEO της Ford έδωσε συγχαρητήρια στον Elon Musk για τη δήλωση του τελευταίου ότι «πρόθεση της Tesla ήταν πάντα ότι θα υπηρετούσαμε ως παράδειγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία…».

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών o Jim Farley, η Ford θα ακολουθήσει τα βήματα της Tesla και στα πλαίσια της δικής της προσπάθειας για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της σκοπεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή της Mustang Mach-E σε πάνω από 200.000 μονάδες ετησίως έως το 2023.

Αν μη τι άλλο, η Ford καλείται να αντιμετωπίσει στο διεθνή στίβο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ισχυρούς παίχτες στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η General Motors και η Stellantis, η VW και φυσικά την Νο 1 εταιρεία στο χώρο – που φυσικά δεν είναι άλλη από την Tesla.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα κορυφαίο στέλεχος της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει σε ετήσια ικανότητα ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια που θα φτάνει τις 600.000 μονάδες, με σημείο αναφοράς τόσο την Mustang Mach-Ε όσο και τα νέα Ford F-150 Lightning και E-Transit.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!