X
Κόσμος

H Cupra στηρίζει τα ταλέντα του σινεμά

To «The Dream Makers», μια πρωτοβουλία από την Cupra σε συνεργασία με τον J.A. Bayona και την ESCAC (Escola Superiorde Cinemai Audiovisuals de Catalunya), ανακοίνωσε τους φιναλίστ του διαγωνισμού Μικρού Μήκους Ταινίας.

Τα 6 καλύτερα project από τον διαγωνισμό αποκαλύφθηκαν στο CASA SEAT κατά τη διάρκεια εκδήλωσης όπου ανακοινώθηκαν επίσης και οι λεπτομέρειες του δεύτερου διαγωνισμού Σπουδών Κινηματογράφου. To «The Dream Makers» είναι μία πρωτοβουλία που προκύπτει από την αποστολή της Cupra να ωθήσει την επόμενη γενιά δημιουργικών ταλέντων, εμπνέοντας τον κόσμο από τη Βαρκελώνη. Ακριβώς όπως η μάρκα μας, έτσι και ο κινηματογράφος δημιουργεί δυνατά συναισθήματα και προκαλεί το status quo» είπε ο Wayne Griffiths, CEO Cupra. «Στόχος είναι με αυτή την πρόκληση να λάμψουν νέα δημιουργικά ταλέντα παραγωγών ταινιών και εμείς είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Νεαροί, ταλαντούχοι παραγωγοί ταινιών από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό μικρού μήκους ταινίας: Συνολικά υπήρξαν 241 αιτήσεις, από συμμετέχοντες νεαρής ηλικίας, από 15 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσα τους ήταν η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, το Μεξικό, η Αργεντινή, οι Η.Π.Α, ο Καναδάς, το Περού και η Χιλή. Οι top 6 φιναλίστ εντυπωσίασαν την επιτροπή με τη δημιουργικότητα και καινοτομία τους.

«Είναι αξιοσημείωτο να παρατηρεί κανείς το ταλέντο και τις νέες προοπτικές της επόμενης γενιάς. Διαβάζοντας τα σενάρια για την επιλογή των 6 φιναλίστ ήταν μία συναρπαστική εμπειρία. Επιλέξαμε τις πιο καινοτόμες ιστορίες, αυτές που μας υπενθυμίζουν ότι μία ταινία έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο,» εξήγησε ο J. ABayona. «Ο κόσμος του κινηματογράφου χρειάζεται νέους ανθρώπους που τολμούν να μοιραστούν αναπάντεχες ιστορίες και εμείς μαζί με την Cupra φέρνουμε αυτούς τους ανθρώπους στο φως της δημοσιότητας» πρόσθεσε.

Η ανάδειξη του νικητή θα γίνει κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sitges, όπου θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 13 Οκτωβρίου. Ο νικητής θα δει την ταινία του να παράγεται ενώ παράλληλα θα ακουστεί το όνομά του στη βιομηχανία κινηματογράφου.

Ένα βήμα παρακάτω: The Dream Makers: Διαγωνισμός Σπουδών Κινηματογράφου
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός του «The Dream Makers», ο διαγωνισμός Σπουδών Κινηματογράφου. Παραγωγοί ταινιών ηλικίας από 17 έως 21 χρόνων καλούνται να παρουσιάσουν ένα μικρό φιλμ βασιζόμενο σε συγκεκριμένη θεματολογία. H επιτροπή θα συγκεντρώσει τη λίστα με τους 5 επικρατέστερους και στη συνέχεια θα επιλέξει τον νικητή, όπου θα ανακοινωθεί από την ESCAC τον Δεκέμβριο. Ο νικητής θα λάβει μία υποτροφία 4 ετών για να αναπτύξει το κινηματογραφικό του ταλέντο στην ESCAC, μαζί με μία μηνιαία κάλυψη για τα έξοδα διαμονής του κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

«Ενθαρρύνουμε τα νέα παιδιά να ακολουθήσουν το πάθος τους για τον κινηματογράφο και να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους. Είμαστε δεσμευμένοι να παράσχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται, προκειμένου οι εξαιρετικές ιδέες τους να αποτυπωθούν στη μεγάλη οθόνη» τόνισε ο Aintza Serra, ESCAC Development Director ESCAC. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας της ESCAC από τον Οκτώβριο του 2024. Για την εισαγωγή τους, οι παραγωγοί θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα μικρό φιλμ βασιζόμενο σε τρεις λέξεις επιλεγμένες από την CUPRA, τον J.A. Bayona και την ESCAC. Αυτές οι λέξεις κλειδιά θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Sitges, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως 13 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν μία μικρή ταινία (μάξιμουμ 8 λεπτών), το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, μία δήλωση 600 λέξεων, μία παρουσίαση με 5 φωτογραφίες και ένα βίντεο (μάξιμουμ 3 λεπτών). Όλες οι πληροφορίες του διαγωνισμού θα είναι διαθέσιμες αρχές Οκτωβρίου στη σελίδα της ESCAC https://escac.com/the-dream-makers-contest/.

Η δέσμευση της CUPRA στον κινηματογράφο
Ο κόσμος του κινηματογράφου θέλει συνεχώς νέους ανθρώπους που να τολμούν να πουν καινούριες ιστορίες. Μέσα από τέτοιους διαγωνισμούς και τη χορηγία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sitges, η Cupra υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στον κινηματογράφο και την καινοτομία και συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!