top icon
Κόσμος

H BYD εξαγοράζει τον διανομέα της στη Γερμανία

Η κινεζική BYD (Build Your Dreams) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εξαγορά του διανομέα της στην Γερμανία, της «Hedin Electric Mobility».

Αυτή η στρατηγική κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στις ευρύτερες φιλοδοξίες της BYD, να εδραιώσει τη θέση της ως σημαντικός κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Με την εξαγορά αυτή, στοχεύει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο των δραστηριοτήτων πωλήσεών της στη Γερμανία, ενισχύοντας την επιρροή και τη στρατηγική της σε μία από τις κεντρικές αγορές αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Η BYD, γνωστή για την ηγετική της θέση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στην Κίνα, επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς το παγκόσμιο αποτύπωμά της. Η εξαγορά της Hedin Electric Mobility θα δώσει στη BYD άμεσο έλεγχο των δραστηριοτήτων πωλήσεων, της διανομής ανταλλακτικών αυτοκινήτων και της διαχείρισης των καταστημάτων της σε μεγάλες γερμανικές πόλεις, όπως η Στουτγάρδη και η Φρανκφούρτη. Όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες, η συμφωνία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του έτους, εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.

BYD

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα υπολογισμένο βήμα της BYD για να αποκτήσει βαθύτερη διείσδυση στην αγορά της Γερμανίας, μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Με τη μεταφορά των δραστηριοτήτων πωλήσεων στο εσωτερικό της εταιρείας, η BYD μπορεί να προσαρμόσει αποτελεσματικότερα τις στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων, κάτι που είναι απαραίτητο καθώς η εταιρεία διανύει μια περίοδο εξασθενημένης ζήτησης για ηλεκτρικά μοντέλα στη χώρα. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της BYD στη Γερμανία ανήλθαν σε μόλις πάνω από 4.000 μονάδες το 2023.

BYD

Ο ρόλος της Hedin Electric Mobility
Η Hedin Electric Mobility (Hedin eMobility), μέρος του ομίλου Hedin Mobility Group με έδρα τη Σουηδία, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της εισόδου της BYD στη γερμανική αγορά. Η εταιρεία διαχειρίστηκε τις σχέσεις με έξι αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα, βοηθώντας τη BYD να εδραιωθεί στο ανταγωνιστικό τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία. Η Hedin συμμετείχε επίσης στη διανομή άλλων κινεζικών εμπορικών σημάτων όπως η XPeng και η Hongqi. Παρόλο που η BYD αναλαμβάνει τη διαχείριση των πωλήσεων σε βασικές τοποθεσίες, η Hedin θα συνεχίσει να πωλεί οχήματα BYD σε τρεις γερμανικές πόλεις, διασφαλίζοντας ότι η συνεργασία της με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει ενεργή και μετά την εξαγορά.

Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει θέσει τις βάσεις για την κατασκευή εργοστασίων όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο Μεξικό, σηματοδοτώντας τη δέσμευσή της να γίνει ένας κυρίαρχος παγκόσμιος παίκτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με την παγκόσμια αγορά EV να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, η BYD έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τις διεθνείς πωλήσεις της. Η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά 20% φέτος, αξιοποιώντας επιθετικές εκπτώσεις στα μοντέλα με τις καλύτερες πωλήσεις, για να διατηρήσει την ηγετική της θέση. Τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις στο εξωτερικό αντιπροσώπευαν το 11,9% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων της BYD. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναδειχθεί ως μια ιδιαίτερα ισχυρή αγορά για την εταιρεία, αναδεικνύοντας περαιτέρω την αυξανόμενη παρουσία της BYD στην Ευρώπη.

Η επιτυχία της BYD δεν περιορίζεται μόνο στις πωλήσεις οχημάτων. Η εταιρεία έχει επίσης επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων με αντιπροσώπους σε όλη την Ευρώπη, τοποθετώντας τον εαυτό της ως αξιόπιστο συνεργάτη τόσο για τους στόλους, όσο και για τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης. Στη Γερμανία έχει συνεργαστεί με άλλους αντιπροσώπους, όπως η Sternauto, η οποία άνοιξε ένα κατάστημα για την εταιρεία στο Βερολίνο νωρίτερα φέτος. Αυτή η προσέγγιση βοηθά τη BYD όχι μόνο να πουλά αυτοκίνητα αλλά και να χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης μετά την πώληση, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία σε μια αγορά γνωστή για τους απαιτήσεις της.

BYD

Η BYD έχει συνάψει συνεργασίες με πολλούς από τους 30 κορυφαίους ομίλους αντιπροσώπων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Emil Frey στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν, Hedin στη Γερμανία και τη Σουηδία, Inchcape στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και Louwman στην Ολλανδία. Η ικανότητα της εταιρείας να δημιουργήσει ένα σταθερό δίκτυο αντιπροσώπων αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μετά την πώληση, ένα βασικό στοιχείο διαφοροποίησης στην άκρως ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Παρά τις φιλοδοξίες της BYD, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει υποχωρήσει, εν μέρει λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και των μειωμένων κυβερνητικών κινήτρων. Η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και μία από τις σημαντικότερες αγορές αυτοκινήτων, θα αποτελέσει κρίσιμο πεδίο για τη BYD, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις καθιερωμένες ευρωπαϊκές εταιρείες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

    Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ