top icon
Κόσμος

H Aramco επενδύει στην μονάδα κινητήρων εσωτερικής καύσης Horse των Geely και Renault

Η Aramco καθίσταται και επίσημα o τρίτος μέτοχος της κοινοπραξίας Horse που συστάθηκε με αποκλειστικό αντικείμενο του κινητήρες εσωτερικής καύσης από την κινεζική Geely και την γαλλική Renault.

Η Aramco θα αποκτήσει το 10% των μετοχών της Horse Powertrain Limited με τις Renault και Geely να διατηρούν η κάθε μια μερίδιο 45%. Η τιμή που θα πληρώσει η Aramco για την απόκτηση του εν λόγω «μερτικού» θα βασίζεται στην αποτίμηση της Horse ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Αυτή η επένδυση στοχεύει να ενισχύσει τη συμβολή της Aramco στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση μέσω της ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης πιο αποτελεσματικών λύσεων κινητικότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η κοινή δήλωση των τριών εταιρειών.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις συνεργασίας και με την εταιρεία Valvoline σε τεχνολογίες, καύσιμα και λιπαντικά με στόχο «την συλλογική βελτίωση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης της Horse Powertrain Limited».

Renault - Horse - Geely

Η Aramco, η Renault και η Geely συμμερίζονται την άποψη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα απαιτήσει έναν συνδυασμό διαφόρων τεχνολογιών για να υποστηρίξει μια τακτική μετάβαση της κινητικότητας σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων εσωτερικής καύσης υψηλής αποδοτικότητας, των υβριδικών κινητήρων, των εναλλακτικών καυσίμων, όπως τα συνθετικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, του υδρογόνου, καθώς και των ηλεκτροκίνητων συστημάτων μετάδοσης κίνησης.

«Η μείωση των εκπομπών άνθρακα στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα είναι σόλο παιχνίδι. Απαιτεί από τους καλύτερους παίκτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανοίξουν νέους δρόμους και να βρουν καινοτόμες λύσεις. Αυτό συμβαίνει σήμερα καθώς καλωσορίζουμε την Aramco ως στρατηγικό εταίρο στην Horse Powertrain Limited. Πρόκειται για μια dream team που έρχεται να επανεφεύρει το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης και των υβριδικών τεχνολογιών», δήλωσε ο Luca de Meo, CEO της Renault.

Η νεότευκτη Horse Powertrain Limited έχει στο ενεργητικό της 17 μονάδες κατασκευής κινητήρων σε όλο τον κόσμο ενώ διαθέτει τα προϊόντα της σε 9 πελάτες σε 130 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας. Επίσης, διαθέτει 5 κέντρα Έρευνας & Εξέλιξης και 19.000 εργαζομένους σε Κίνα, Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με τις Geely και Renault, σε ετήσια βάση η Horse Powertrain Limited θα κατασκευάζει 5 εκατ. μονάδες μετάδοσης κίνησης – πλήρως υβριδικές, plug-in υβριδικές καθώς και κινητήρες εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα όπως αιθανόλη, μεθανόλη, LPG, CNG, υδρογόνο κ.λπ.

Renault - Horse - Geely

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ