top icon
Κόσμος

Goodwood Festival of Speed 2024: Τι περιμένουμε να δούμε

Πάρτε μία πρόγευση από αυτά (και άλλα πολλά) που πρόκειται να δείτε στο επερχόμενο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Στο διάστημα από 11 έως 14 Ιουλίου, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και όλων των αμετανόητων petrolheads που αγαπούν το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα, θα χτυπάει στο Goodwood FOS, την απόλυτη γιορτή της ταχύτητας και της αδρεναλίνης, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση.

Το τριήμερο του Goodwood FOS οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μοναδικά αυτά το αγωνιστικό μέρος της ανάβασης, στην οποία λαμβάνουν μέρος από εξωτικά supercar, καθαρόαιμες αγωνιστικές κατασκευές από την Formula1, το WRC, το WEC, μέχρι και μοναδικά κλασικά οχήματα. Παράλληλα όμως οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουμ μία πλειάδα στατικών εκθεμάτων.

Goodwodd FoS

Ενδεικτικό της δημοφιλίας του συγκεκριμένου γεγονότος είναι ότι πολλές εταιρείες επιλέγουν το Goodwood FoS για την παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα των νέων μοντέλων τους. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα που θα αντικρύσουν όσοι τύχει να βρεθούν εκεί.

Η MG στο Goodwood Festival για τα 100 χρόνια της

MG Goodwood 2024

Η Morris Garage (MG) είναι το κεντρικό θέμα στο Goodwood Festival of Speed 2024, στη θρυλική πλέον προβολή του Central Feature, εορτάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα εκατό χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εμβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό roadster Cyberster της MG, θα είναι το κεντρικό θέμα του αριστουργήματος (γλυπτό) του Gerry Judah που κάθε χρόνο προβάλλει κάτι διαφορετικό, με την MG να βρίσκεται στο επίκεντρο μπροστά από το Goodwood House για πρώτη φορά.

Goodwood

Η κεντρική του θέση στην πιο διάσημη αυτοκινητιστική εκδήλωση στον κόσμο υπόσχεται να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας της MG στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

Η 100ετής ιστορία της MG σε συνδυασμό με την καινοτομία, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το φετινό θέμα του Goodwood, που φέρει τον τίτλο: «Horseless to Hybrid», το οποίο αναγνωρίζει τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη δύναμη που έχουν διαμορφώσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία 130 χρόνια.

Goodwood

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το MG Cyberster

MG HS

MG HS MY 2025

Εκτός όμως από το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ και το Cyberster, η MG έχει προγραμματίσει την παρουσίαση ενός ακόμα νέου μοντέλου, που θα είναι η νέα γενιά του HS, το οποίο εκτός από το υπάρχον επαναφορτιζόμενο plug in σύνολο, θα αποκτήσει και το νέο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο, που γνωρίσαμε πρόσφατα κάτω από το καπό του MG3.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το νέο MG HS.

Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo 33 Stradale

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Alfa Romeo 33 Stradale

Alfa Romeo Junior

Το αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo, θα έχει την τιμητική του σε ένα ειδικό τομέα του φεστιβάλ, με την ονομασία «Ηλεκτρική Λεωφόρος»

Alfa Romeo Junior

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Alfa Romeo Junior

Alpine A290

Goodwood

Το παρών στο ειδικό τμήμα του φεστιβάλ για τα ηλεκτρικά μοντέλα, θα δώσει και το εντυπωσιακό Alpina A290.

Το A290, το νέο «καυτό» χάτσμπακ της Alpine, που φυσικά χρησιμοποιεί ως «βάση» το Renault 5 E-Tech, προτάσσει ένα σαφώς πιο σπορτίφ ταμπεραμέντο τόσο σε επίπεδο προδιαγραφών όσο και εμφάνισης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Alpine A290

Aston Martin Valiant

Aston Martin Valiant

Κατασκευασμένη με τις οδηγίες του Fernando Alonso, η συγκεκριμένη Aston Martin που φέρει την ονομασία Valiant είναι 12κύλινδρη με πάνω από 700 ίππους. Και μάλιστα με χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Aston Martin Valiant

BMW

H γερμανική εταιρεία δείχνει την προτίμηση της στην συγκεκριμένη εκδήλωση, όπου θα έχει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες, αλλά και μία πλειάδα άλλων μοντέλων από τον κόσμο των τεσσάρων αλλά και των δύο τροχών.

BMW M5

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M5 θα πραγματοποιηθεί στο Goodwood Festival of Speed.

BMW M5 MY 2024

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την νέα BMW M5

BMW X3

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW X3 θα πραγματοποιηθεί στο Goodwood Festival of Speed.

BMW X3 MY 2024

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την νέα BMW X3

BMW M Hybrid V8

Goodwood

Κατευθείαν από τον θρυλικό αγώνα των 24 ωρών του Λεμάν, το εντυπωσιακό αυτό αγωνιστικό όχημα που σηματοδότησε την επιστροφή της BMW σε αυτούς του αγώνες, ακριβώς 25 χρόνια μετά την νίκη του εμβληματικού BMW V12 LMR του 1999.

Goodwood

Αμφότερα, μάλιστα θα λάβουν μέρος στην διαδικασία της ανάβασης, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να τα δουν και να τα ακούσουν επί το έργω.

BMW M4 CS

BMW M4 CS

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την αναβαθμισμένη M4 CS

BMW M2

BMW M2 MY 2024

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την αναβαθμισμένη BMW M2

BMW 1 series

BMW 1 series

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την νέα BMW 1 series, αλλά και το λανσάρισμα της στην ελληνική αγορά

BMW Concept Skytop

BMW Skytop concept

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πρωτότυπο Skytop

BYD Seal U

Το μεγάλο νέο SUV της BYD που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε πρόσφατα στο εξωτερικό, θα δώσει το παρών στο Goddwood Festival.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το BYD Seal U

FERRARI

Ferrari 499 P Modificata

Ferrari 499 P Modificata

Οι δημιουργίες της Ιταλικής εταιρείας, έχουν πάντοτε μία ξεχωριστή θέση στο Goodwood Festival of Speed. Φέτος η Ferrari μεταξύ άλλων θα φέρει 6 νέα οχήματα: SP-8, 812 Competizione Aperta, 499 P Modificata, Roma Spider, SF90 XX Spider και 296 Challenge.

Land Rover Defender Octa

Land Rover Defender OCTA

Η πρεμιέρα του Land Rover Defender Octa θα γίνει επίσημα εμπρός στο κοινό του Goodwood Festival of Speed. Το Defender Octa είναι η πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου, που έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα. Η Land Rover δημιούργησε μια ξεχωριστή αναντίρρητα έκδοση του περιπετειώδους μοντέλου της, που αποδίδει 635 ίππους, ενώ έχει και βελτιωμένες δυνατότητες εκτός δρόμου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Land Rover Defender Octa

MINI John Cooper Works E PROtotype

MINI E protype

H κορυφαία έκδοση του νέου ηλεκτρικού MINI θα δώσει το παρών, αν και σε μορφή πρωτότυπου. Tο νέο MINI John Cooper Works E PROtotype ετοιμάζεται για την θρυλική ανάβαση στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του που έχει προγραμματιστεί  για το φθινόπωρο του 2024.

MINI E protype

Ως μια αναφορά στην ιστορική νίκη του Mini Cooper S στο Rallye Monte Carlo του 1964 πριν από 60 χρόνια, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα χαρακτηριστικό καμουφλάζ που σχεδιάστηκε από την ομάδα σχεδίασης της MINI και το λογότυπο “37”, σε ανάμνηση αυτού του αξιοσημείωτου επιτεύγματος.

Red Bull RB 17

Red Bull

Η είδηση για την παρουσίαση ενός hypercar από την Red Bull υπό τις οδηγίες του Adrian Newey ήρθε δύο περίπου χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2022. Από τότε έχει περάσει καιρός και τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά με σπουδαιότερο γεγονός όλων την αποχώρηση του Adrian Newey από την ομάδα της Red Bull.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το hypercar για χρήση σε πίστα RB17 βγήκε εκτός κάδρου. Ο ίδιος ο Adrian Newey δήλωσε ότι θα τελειώσει την εξέλιξή του, για να κάνει πρεμιέρα φέτος στο Goodwood Festival of Speed 2024.

Yangwang U8

Goodwood

To πολύ μεγάλο SUV της BYD με τις μοναδικές δυνατότητες, θα δώσει το παρών, στην προσπάθεια του να ανταγωνιστεί ανταγωνιστεί στον εμπορικό στίβο «ιερά τέρατα», όπως είναι το Range Rover και η Mercedes G-Class.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Yangwang U8

Goodwood Fos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Goodwodd FoS
  • Aston Martin Valiant
  • Ferrari 499 P Modificata
  • Goodwood Fos
  • MG HS MY 2025
  • BMW M4 CS
  • BMW Skytop concept
  • BMW 1 series
  • BMW M2 MY 2024
  • BMW X3 MY 2024
  • BMW M5 MY 2024
  • MINI E protype
  • MINI E protype
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ