top icon
Κόσμος

Γιατί η Tesla δεν πούλησε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Απορία προκαλεί το γεγονός των μηδενικών πωλήσεων της Tesla στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα. Κι όμως, όλα έχουν την εξήγησή τους.

Μελετώντας τον σχετικό πίνακα πωλήσεων στη χώρα μας για τον περασμένο μήνα, αίσθηση προκαλούν σε όσους μη… συντονισμένους με τα τεκταινόμενα στο στρατόπεδο της Tesla οι μηδενικές εμπορικές επιδόσεις της μάρκας του Elon Musk.

Ωστόσο, όλες οι απαντήσεις δίνονται αν μελετήσει κανείς με προσοχή τις πωλήσεις της μάρκας σε βάθος χρόνου – και δη ανά τρίμηνο.

Πριν φτάσουμε στην επίσημη, και απολύτως λογική, εξήγηση που πήραμε από τα πλέον επίσημα χείλη της Tesla σε σχετική μας ερώτηση, αξίζει να θυμίσουμε ότι η αμερικανική εταιρεία διαθέτει στην Ευρώπη μοντέλα που κατασκευάζονται σε ΗΠΑ και Κίνα.

Για το ζήτημα του τρόπου που «κατανέμονται» οι πωλήσεις της Tesla στη Ευρώπη, και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας, εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας δήλωσε αποκλειστικά στους 4Τροχούς τα εξής:

«Τα οχήματα για την Ευρώπη κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Κίνα στην αρχή κάθε τριμήνου. Στη συνέχεια αποστέλλονται στην Ευρώπη και συνήθως φτάνουν εκεί κατά το 2ο μισό του 2ου μήνα κάθε τριμήνου. Και συνήθως οι περισσότερες παραδόσεις μας ανά τρίμηνο γίνονται κατά τον τελευταίο μήνα του τριμήνου».

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω αρκεί κανείς να ρίξει μια γρήγορη ματιά στις ταξινομήσεις της Tesla στην Ελλάδα τους τελευταίους 7 μήνες, όπως αυτές καταγράφονται από τον ΣΕAA.

Ιανουάριος=3, Φεβρουάριος=1, Μάρτιος=164, Απρίλιος=26, Μάϊος=11, Ιούνιος=112, Ιούλιος=0.

Αυτό που είναι σίγουρο – τόσο στην περίπτωση της Tesla όσο και σε εκείνη των υπολοίπων αυτοκινητοβιομηχανιών – είναι ότι οι όποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις σε επίπεδο πωλήσεων δεν πρέπει πλέον να γίνονται βιαστικά. Πολλώ δε μάλλον «ανά μήνα».

Διαβάστε επίσης: Πως διαμρφώνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα έως τον Ιούλιο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ