top icon
Κόσμος

Γερμανία: Σταματήστε την επιβολή πρόσθετων δασμών στα κινεζικά EV

Η γερμανική ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών δηλώνει ευθαρσώς την αντίθεσή της στην επικείμενη επιβολή δασμών στα κινεζικής κατασκευής EV που θα πλήξουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζουν στην Κίνα ευρωπαίοι κατασκευαστές και εν συνεχεία εισάγονται στην Ευρώπη.

Η γερμανική ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών, γνωστή ως VDA, προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στείλει στο πυρ το εξώτερον τους προγραμματισμένους πρόσθετους δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα σε μια ύστατη προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις εν όψει των επιβολής του μέτρου που –θεωρητικά- ξεκινά την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Η ένωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της σήμερα ότι οι δασμοί θα πλήξουν τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν από την Κίνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ την ίδια στιγμή έντονες είναι οι ανησυχίες για αντίποινα από το Πεκίνο, τα οποία θα πλήξουν σκληρά τη γερμανική βιομηχανία δεδομένου του μεγάλου όγκου εξαγωγών της προς την Κίνα.

BYD-Production-Line

Η αξία των εξαγωγών επιβατικών αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Κίνα πέρυσι ήταν τριπλάσια σε αξία σε σχέση με τις εισαγωγές από την Κίνα. Επίσης, η αξία των εξαγωγών από προμηθευτές εξαρτημάτων ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την αξία των εισαγωγών, σύμφωνα με την VDA.

Διαβάστε επίσης: Πόσα κινεζικής κατασκευής EV εισάγονται στην Ευρώπη;

«Η Επιτροπή θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διασφάλιση της πρόσβασης σε κρίσιμες πρώτες ύλες – πολλές από τις οποίες ελέγχονται από την Κίνα – για την ευρωπαϊκή βιομηχανία, μειώνοντας τα εμπόδια στην πρόσβαση στην αγορά και δημιουργώντας διαφάνεια στην εμπορική πολιτική». Και προσέθεσε:

«Οι δασμοί ως απάντηση στις κινεζικές επιδοτήσεις δεν είναι επαρκές μέτρο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας μακροπρόθεσμα».

China

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά την επικείμενη επιβολή «προκαταρκτικών δασμών»

Οι Βρυξέλλες κατέστησαν σαφές ότι περιμένει την Κίνα να έρθει σε συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα με φόντο έναν οδικό χάρτη για την «αντιμετώπιση της ζημιογόνου επιδότησης» της βιομηχανίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.

Διαβάστε επίσης: Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενστάσεις στους δασμούς στα κινεζικά EV

China

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ