top icon
Κόσμος

Ford Mustang Mach-E: Το μέλλον είναι εδώ

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E προσδίδει στην οικογένεια του διάσημου αμερικανικού pony της Ford μια νέα υπόσταση στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά οι προηγμένες τεχνολογίες, ο σπορ χαρακτήρας και οι καταιγιστικές επιδόσεις.

Η Mustang Mach-E δεν είναι ένα ακόμα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά μια συναρπαστική δημιουργία της Ford που φέρνει στο σήμερα όλα τα στοιχεία που θα πρωταγωνιστήσουν στο αύριο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας. Όπως είναι για παράδειγμα η αμιγής ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και οι προηγμένες τεχνολογίες, που σε συνδυασμό έρχονται να συνθέσουν στην περίπτωση της νέας Mustang Mach-E ένα άκρως συναρπαστικό SUV με καταιγιστικές επιδόσεις και ηλεκτρική καρδιά.

Αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αλλά και όλες τις πρόσφατες «κατακτήσεις» της Ford, η νέα Mustang Mach-E αποτελεί το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που υιοθετεί τη νέα γενιά του συστήματος επικοινωνίας και διασύνδεσης SYNC που συνολικά επιτρέπει σε ουκ ολίγα επιμέρους τμήματα του αυτοκινήτου τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν απομεμακρυσμένα (over-the-air) με στόχο τη βελτίωση της απόδοση και λειτουργίας τους στο πέρασμα του χρόνου.

Ford Mustang Mach-E

Στη Mustang Mach-E η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC επιτρέπει την εξατομίκευση 80 και πλέον ρυθμίσεων του οχήματος – από τη θερμοκρασία της καμπίνας και τη  θέση των καθισμάτων μέχρι το φωτισμό εσωτερικού – για μία απόλυτα προσωποποιημένη εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Η μηχανική μάθηση κατανοεί καλύτερα τις συνήθειες του οδηγού με την πάροδο του χρόνου προβαίνοντας στις κατάλληλες υποδείξεις πλοήγησης και επικοινωνίας την κατάλληλη στιγμή, ώστε οι οδηγοί να είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο.

Το σύστημα προηγμένης αναγνώρισης φωνής κατανοεί το φυσικό, καθημερινό λόγο, και μάλιστα σε 15 γλώσσες, ώστε οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν τα πάντα. Από τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης μέχρι το περιβάλλον της καμπίνας και τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Αξιοσημείωτη εδώ είναι η συνεισφορά της προηγμένης εφαρμογής FordPass, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να έχει κυριολεκτικά στα… χέρια του τη νέα Mustang Mach-E ελέγχοντας μέσω του κινητού του τηλεφώνου εύκολα και γρήγορα από απόσταση μια σειρά παραμέτρων του οχήματος – όπως είναι για παράδειγμα η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Ford Mustang Mach-E

Από εκεί και πέρα, η νέα Mustang Mach-E διατίθεται με ένα υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα της B&O, ενώ το «παρών» θα δίνει και η τεχνολογία Phone As A Key για απρόσκοπτη είσοδο στο εσωτερικό. Χρησιμοποιώντας Bluetooth, το όχημα μπορεί να ανιχνεύει τα smartphone των ιδιοκτητών καθώς πλησιάζουν το όχημα, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσουν κλειδί.

Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης του κινητού τηλεφώνου, οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν να εισάγουν έναν κωδικό ασφαλείας στο πληκτρολόγιο που βρίσκεται στη κολόνα Β του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό κωδικό στην κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό για την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Η Mustang Mach-E μπορεί επίσης να ενεργοποιεί τις ατομικές ρυθμίσεις κάθε οδηγού, πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο, αναγνωρίζοντάς τον από το smartphone ή το μπρελόκ του, καθώς πλησιάζει.

Ford Mustang Mach-E

Οι τεχνολογίες της Mustang Mach-E που σας λύνουν τα χέρια

Με το Intelligent Range, για παράδειγμα, το άγχος της αυτονομίας αποτελεί παρελθόν, καθώς το προηγμένο σύστημα που έχει εξελίξει η Ford ειδικά για την ηλεκτρική Mustang Mach-E υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία που παρέχει η μπαταρία με βάση το στυλ οδήγησης αλλά και την πρόγνωση του καιρού.

Επιπρόσθετα, το σύστημα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ακόμα και τη συνδεσιμότητα μέσω cloud για να προβλέψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη συνέχεια του ταξιδιού. Δεδομένα τα οποία συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα της Ford (crowd sourced data) και χρήστες πρόθυμους να μοιραστούν πληροφορίες μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τους υπολογισμούς στον τομέα της αυτονομίας.

Ford Mustang Mach-E

Οι συναρπαστικές εκδόσεις της Mustang Mach-E

νέα Mustang Mach-E διατίθεται σε πισωκίνητες (RWD) ή τετρακίνητες εκδόσεις (AWD), με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα, καθώς και σε δύο εκδόσεις που σχετίζονται με τα ενεργειακά αποθέματα της μπαταρίας (standard range και extended range). Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με έναν συσσωρευτή ενέργειας ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 75,7 kWh και 288 κυψέλες και η δεύτερη με έναν αντίστοιχο με 98,8 kWh και 376 κυψέλες.

H έκδοση της Mustang Mach-E με πίσω κίνηση και την standard range μπαταρία αποδίδει 269 ίππους και ροπή 430 Nm, με την αντίστοιχη εκδοχή με την extended range μπαταρία να αποδίδει 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις αποδίδουν 269 και 351 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να διαμορφώνεται και στις δυο περιπτώσεις στα 580 Nm.

Το νέο σύστημα τετρακίνησης των εκδόσεων AWD κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς, μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων (ένας σε κάθε άξονα), προσφέροντας βελτιωμένη επιτάχυνση και οδική συμπεριφορά. Καθώς δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση μεταξύ των αξόνων, οι ηλεκτροκινητήρες μπορούν να μεταφέρουν ανεξάρτητα σε κάθε άξονα έως και το 100% της ροπής προσφέροντας την ιδανική πρόσφυση, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις και ανάγκες.

Ford Mustang Mach-E

Προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης για την Mustang Mach-E

Η νέα Mustang Mach-E ειναι εφοδιασμένη με ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που μεγιστοποιεί την απόλαυση του ταξιδιού. Μεταξύ των τεχνολογιών ξεχωρίζουν το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, που διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και βοηθά στη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας. Το σύστημα μπορεί να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και να το επανεκκινήσει εκ νέου

Το Active Park Assist, προσφέρει με τη σειρά του πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους, πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Ford Mustang Mach-E

Το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking, που μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές στην πορεία του οχήματος οι οποίοι ενδεχομένως σκοπεύουν να διασχίσουν το δρόμο, ενεργοποιεί τα φρένα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσει την ώρα πο υπρέπει στις προειδοποιήσεις του συστήματος.

Το LaneKeeping System με Blind Spot Assist, που παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω, μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη-ροπή στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

  • Μάθετε περισσότερα για τη νέα Mustang MachE εδώ
  • Διαμορφώστε και παραγγείλτε Online τη νέα Mustang MachE εδώ
  • Δείτε το πανευρωπαϊκό απόθεμα της νέας Mustang MachE εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ford Mustang Mach-E
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ