X
Κόσμος

Ferrari SP-8 F8 Spider: Η μοναδική

Βασισμένη στην F8 Spider, αυτή η F8 είναι μοναδική στην κυριολεξία, καθώς είναι ειδική παραγγελία για ένα πελάτη από την Taiwan.

Προϊόν του τμήματος ειδικών κατασκευών της Ferrari, είναι αυτή η SP-8, που έχει προορισμό την Taiwan. Εκεί όπου ζει ο απαιτητικός πελάτης της ιταλικής εταιρείας, που ζήτησε μια ειδική κατασκευή, την οποία η Ferrari ετοίμασε, σε ένα μόλις αντίτυπο.

Βασίζεται στη Ferrari F8 Spider, με τη μεγάλη διαφορά να εστιάζεται στην οροφή. Η μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή της έκδοσης παραγωγής έχει αφαιρεθεί, αφήνοντας εντελώς ακάλυπτο το εσωτερικό. Είναι βαμμένη σε ένα συνδυασμό γκρι με μπλε, έχοντας στοιχεία από ανθρακονήματα.

Η διχρωμία αυτή την καθιστά ξεχωριστή, με τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα και την ανασχεδιασμένη μάσκα να προσδίδουν τόνο μοναδικότητας στο αυτοκίνητο. Επίσης, το παρμπρίζ και οι απολήξεις της εξάτμισης προέρχονται από την 296 GTB, ενώ οι ζάντες έχουν μια ρετρό… γεύση, καθώς μοιάζουν με μια σύγχρονη εκδοχή αυτών της εμβληματικής F40.

Το μοτίβο που έχει χρησιμοποιηθεί στη μάσκα εφαρμόζεται και στο κάλυμμα του κινητήρα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη βελτίωση των επιπέδων θορύβου, προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλά, διατηρώντας το αυτοκίνητο άνετο και ήσυχο, ακόμα και χωρίς την οροφή.

Το εσωτερικό είναι γνώριμο, χωρίς μεγάλες αλλαγές, με το ειδικό τμήμα της Ferrari να έχει αλλάξει τη βάση του επιλογέα ταχυτήτων για να θυμίζει το παλιό γνωστό χτένι. Οι επενδύσεις είναι από αλκαντάρα σε μπλε χρώμα, ενώ τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από ύφασμα twill, όπως ανακοινώνει η Ferrari.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός πολυβραβευμένος V8 twin-turbo των 3,9 λίτρων, που στέλνει τη δύναμη μόνο στους πίσω τροχούς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!