X
Κόσμος

Ferrari: Εις οιωνός άριστος

Αύξηση κερδών και ενισχυμένες προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς για το cavallino rampante που βλέπει τις πωλήσεις και τα κέρδη του να ακολουθούν την ανιούσα.

Η Ferrari δείχνει να μην επηρεάζεται από το βαρύ οικονομικό κλίμα στις διεθνείς αγορές ενισχύοντας τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος καθώς οι υψηλότερες αποστολές νέων αυτοκινήτων περιορισμένης έκδοσης -όπως η Daytona SP3 των 2,5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ- αύξησαν τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο.

Ο ιταλική εταιρεία βλέπει τώρα τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων να φτάνουν φέτος σε τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. έναντι της προηγούμενης εκτίμησης ύψους τουλάχιστον 2,45 δισεκατομμυρίων ευρώ..

Η Ferrari είπε ότι αναμένει πωλήσεις αξίας άνω των 6,55 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2024.

Ferrari Daytona SP3

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Benedetto Vigna έχει δηλώσει ότι έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την αποκλειστικότητα των μοντέλων της Ferrari στηριζόμενος στις υπηρεσίες εξατομίκευσης για να αυξήσει τα κέρδη του cavallino rampante και να δημιουργήσει περιθώρια για περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Αυτή η στρατηγική αποδίδει καρπούς σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, με τα έσοδα και τα κέρδη να αυξάνονται με διψήφια ποσοστά παρά τις τριμηνιαίες αποστολές νέων οχημάτων που αυξάνονται μόνο σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 14% φτάνοντας στα 669 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις κατά 16% ξεπερνώντας τα 1,7 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία προσβλέπει τώρα σε ελεύθερες ταμειακές ροές έως και 950 εκατ. ευρώ, ελαφρώς περισσότερες από τις προηγούμενες προσδοκίες της για περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ.

Οι παραδόσεις νέων μοντέλων αυξήθηκαν 3% το τρίμηνο φτάνοντας τα 3.484 οχήματα, δήλωσε η Ferrari. Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις της Purosangue, καθώς και εκείνες των Roma Spider και 296 GTS Spider.

Ferrari Roma Spider

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!