X
Κόσμος

Ferrari: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2021

Η Ferrari αύξησε τα κέρδη της τη χρονιά που πέρασε και συγχρόνως τις πωλήσεις της.

Η Ferrari κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων τη χρονιά που πέρασε, με τη ζήτηση για τις τετράτροχες δημιουργίες του cavallino rampante να αυξάνονται παγκοσμίως παρά τα προβλήματα που έφεραν μαζί τους τόσο η πανδημία όσο και οι ελλείψεις στην προμήθεια ημιαγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Ferrari αυξήθηκαν το 2021 κατά 22% σε σχέση με τα επίπεδα του 2020 φτάνοντας στις 11.155 μονάδες. Σε σχέση με τα προ-πανδημίας επίπεδα του 2019, το… κέρδος ανήλθε ποσοστιαία σε 10%.

Όλες οι περιοχές σημείωσαν διψήφια ανάπτυξη, χάρη στις υψηλές πωλήσεις των 8κύλινδρων μοντέλων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της «οικογένειας» F8, της Roma αλλά και της υβριδικής SF90 Stradale. Σε αντίθεση, μειωμένες ήταν οι πωλήσεις των 12κύλινδρων και πιο ρυπογόνων μοντέλων της εταιρείας.

Οι παραδόσεις νέων οχημάτων της εταιρείας στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, είπε ότι η εταιρεία έχει παραγγελίες που εκτείνονται μέχρι το 2023.

«Έχουμε το ισχυρότερο βιβλίο παραγγελιών στην ιστορία μας, διψήφιο ποσοστό σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και καλύπτουμε μέχρι και το 2023», δήλωσε ο Benedetto Vigna.

Ο Benedetto Vigna, βετεράνος της βιομηχανίας στον τομέα της τεχνολογίας και πρώην κορυφαίο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας STMicroelectronics πoυ δραστηριοποιείται στον τομέα των ημιαγωγών, ανέλαβε την ευθύνη της Ferrari τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο να την οδηγήσει σε μια νέα εποχή καθαρότερης, πιο αθόρυβης και διασυνδεδεμένης κινητικότητας.

Ο CEO δήλωσε επίσης ότι η Ferrari θα θέσει τις τεχνολογικές συνεργασίες ως βασική της προτεραιότητα, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει τη στρατηγική της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, διατηρώντας παράλληλα την «οικονομική της πειθαρχία».

Η Ferrari έχει δεσμευτεί ότι το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τα σήματα της εταιρείας θα παρουσιαστεί το 2025, ενώ την προσεχή περίοδο σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο της SUV – o λόγος για τη νέα Purosangue.

Σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2021, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, επίδοση αυξημένη κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσης ότι διένειμε σε κάθε εργαζόμενο της bonus που ανέρχεται έως και τα 12.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!