X
Κόσμος

F1: Αλλαγή ελαστικών στο σκοτάδι σε 2,84 δευτερόλεπτα (video)

Η Red Bull Racing επιδεικνύει τις δυνατότητες των μηχανικών της, κάνοντας αλλαγή ελαστικών στο απόλυτο σκοτάδι, σε εντυπωσιακό χρόνο.

Η Red Bull Racing κυριάρχησε φέτος στο Πρωτάθλημα της Formula 1, χωρίς να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης σε κανέναν από τους ανταγωνιστές της. Τώρα, σε μια περίοδο πιο χαλαρή για όλους, τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν κάποια πράγματα που δεν το άγχος της καθημερινότητας κατά την αγωνιστική περίοδο δεν τους επιτρέπει να κάνουν.

Δοκίμασαν λοιπόν να κάνουν ένα pit stop σε απόλυτο σκοτάδι και να χρονομετρήσουν πόσος χρόνος απαιτείται να αλλάξουν ελαστικά. Ενδεικτικά, στον αγώνα χρειάζονται περίπου 1,8 δευτερόλεπτα, με κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της νίκης.

Ωστόσο, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την πραγματικότητα, αλλά περισσότερο με ένα παιχνίδι, για να δούμε που φτάνουν τα όρια των μηχανικών σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Ο χρόνος που σημείωσαν ήταν 2,84 δευτερόλεπτα, καθόλου άσχημα, το αντίθετο μάλιστα, καθώς μιλάμε για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.

Η δοκιμασία είχε και άλλα στάδια, καθώς οι μηχανικοί της RBR δοκίμασαν να κάνουν αλλαγή ελαστικών με τα φώτα αναμμένα, αλλά έχοντας στα κράνη τους μαύρες ζελατίνες που δεν τους επέτρεπε να δούνε. Μετά από αρκετές προσπάθειες, ο καλύτερος χρόνος που έκαναν ήταν 4,93 δλ.

Ακολούθως, έσβησαν τα φώτα, με τους μόνους που χρησιμοποιήσουν γυαλιά νυχτερινής οράσεως να είναι οι δύο άνθρωποι με τους γρύλους και ο οδηγός. Μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφεραν να ρίξουν το χρόνο κάτω από δύο δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!