top icon
Κόσμος

Ευρώπη και Κίνα έτοιμες να συμφωνήσουν σε εναλλακτικές λύσεις για τους δασμούς στα κινεζικής κατασκευής EV

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα συμφώνησαν να διεξαγάγουν σύντομα περαιτέρω διαπραγματεύσεις με επίκεντρο πιθανές εναλλακτικές λύσεις αντί της επιβολής δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να επιβάλει πρόσθετους δασμούς έως και 35,3% μέσα στην επόμενη εβδομάδα στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα μετά το πέρας της έρευνας που διεξήγαγε αναφορικά με τις επιδοτήσεις που έχουν δεχθεί οι τοπικοί κατασκευαστές EV στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά αυτοκινήτου του πλανήτη

Όμως, οι δύο πλευρές εξετάζουν τώρα πιθανές εναλλακτικές έναντι της επιβολής δασμών. Και εν προκειμένω συγκεκριμένες «δεσμεύσεις ελάχιστης τιμής» από τους κινέζους κατασκευαστές ή ακόμα και επενδύσεις στην Ευρώπη (διαβάστε περισσότερα εδώ).

«Οι εντολείς συμφώνησαν ότι περαιτέρω τεχνικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από βιντεοκλήση μεταξύ του επικεφαλής εμπορίου της ΕΕ Valdis Dombrovskis και του κινέζου υπουργού Εμπορίου Wang Wentao.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβλέπει την εμπορική πολιτική για την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών, έχει ήδη πραγματοποιήσει οκτώ γύρους τεχνικών διαπραγματεύσεων με κινέζους ομολόγους της και δήλωσε ότι υπάρχουν «σημαντικά κενά».

Ο Valdis Dombrovskis και ο Wang Wentao επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία θα πρέπει να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού στην αγορά της ΕΕ και να είναι συμβατή με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

China

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ