top icon
Κόσμος

Έρχεται ο διάδοχος της McLaren P1

Στις 6 Οκτωβρίου η McLaren θα παρουσιάσει τον υβριδικό διάδοχο της P1.

Με ένα νέο teaser βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούν η McLaren F1 και P1, η βρετανική εταιρεία δίνει το στίγμα των προθέσεών της προκειμένου να παρουσιάζει την επόμενη μέρη των εμβληματικών της αυτοκινήτων με τον αριθμό «1».

Το νέο υπερ-αυτοκίνητο της McLaren αναμένεται να «κουβαλά» πολλές από τις τεχνολογικές εξελίξεις που είδαμε να υιοθετούνται στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας από τότε που κυκλοφόρησε το P1 πριν από 12 χρόνια -θυμίζουμε ότι η McLaren έχει ξεκαθαρίσει ουκ ολίγες φορές ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή γενιάς στις τεχνολογίες για να δικαιολογηθεί ένα νέο αυτοκίνητο που φέρει τον αριθμό «1».

Το βέβαιο είναι ότι το νέο… προϊόν της McLaren που θα αποκαλυφθεί στις 6 Οκτωβρίου θα είναι ηλεκτροκίνητο, αλλά όχι ηλεκτρικό.

«Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο 2.000 κιλών και 2.000 ίππων -ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι πιθανό ένα τέτοιο αυτοκίνητο να έρθει στα τέλη της δεκαετίας», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο CEO της McLaren, Michael Leiters.

Χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες, το νέο υπερ-αυτοκίνητο της McLaren και διάδοχος των F1 και P1 θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα που θα έχει στην καρδιά του τον V8 κινητήρα της McLaren. Αυτό το «πακέτο» αναμένεται να αποδίδει όχι λιγότερους από 1.000 ίππους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ