X
Κόσμος

Έρευνα αξιοπιστίας: Η Alfa Romeo πιο αξιόπιστη από τους Γερμανούς

Σύμφωνα με έρευνα της J.D. Power, τα ηλεκτρικά έχουν αρκετά προβλήματα, με την Alfa Romeo αντίθετα να αναδεικνύεται πρώτη μεταξύ των premium εταιρειών.

Ψηλά στην κατάταξη της έρευνας αξιοπιστίας που έκανε η J.D. Power για την αγορά της Αμερικής, τοποθετείται η Alfa Romeo. Η έρευνα Initial Quality Study (IQS) 2023, εστιάζει στα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητα από την αρχή της κυκλοφορίας τους. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας προέκυψαν από απαντήσεις 93.380 καταναλωτών.

Η Alfa Romeo, σύμφωνα με την έρευνα αξιοπιστίας, βρέθηκε στα πρώτα σκαλιά της κατάταξης των premium μαρκών, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ αυτών και την τρίτη θέση γενικής. Η Alfa Romeo μαζί με τη Maserati (14η θέση) ήταν οι εταιρείες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη βελτίωση. Πιο συγκεκριμένα, η Alfa Romeo σκαρφάλωσε 24 θέσεις σε σχέση με τη θέση που κατείχε την προηγούμενη χρονιά.

Πρώτη ήταν η Dodge, δεύτερη στην γενική κατάταξη η Ram και τρίτη, με 143 προβλήματα ανά 100 οχήματα, ήταν η Alfa Romeo. Η επόμενη ευρωπαϊκή μάρκα ήταν η Porsche που κατέλαβε την έβδομη συνολικά θέση, με 167 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Κατάταξη J. D. Power IQS 2023

Στις τελευταίες θέσεις τα ηλεκτρικά

Αρκετά προβλήματα παρουσίασαν τα ηλεκτρικά μοντέλα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η J.D. Power για το 2023. Έτσι, εταιρείες που εστιάζουν αποκλειστικά στα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως, Tesla, Rivian, Lucid Air και Polestar, κατατάχθηκαν στις τελευταίες θέσεις, με τη χειρότερη βαθμολογία να παίρνει η Lucid Air, η οποία παρουσίασε 340 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Πιο αναλυτικά, η Tesla είχε 257 προβλήματα ανά 100 οχήματα, η Rivian 282 ανά 100 οχήματα, η Polestar 313 ανά 100 οχήματα και η Lucid Air είχε 340 ανά 100. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος προβλημάτων είναι 192 ανά 100 αυτοκίνητα.

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!