top icon
Κόσμος

Έρχονται δασμοί 25% στα κινεζικά αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τους κατασκευαστές σχετικά με την απόφασή της να επιβάλει δασμούς 25% στα κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες μέσα στην ημέρα ότι θα εφαρμόσει προσωρινά πρόσθετους δασμούς έως και 25% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από τον επόμενο μήνα, ανέφεραν οι Financial Times σε σχετικό τους ρεπορτάζ επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ωστόσο, το ύψος των δασμών είναι πιθανό να κυμανθεί τελικά κάπου ανάμεσα σε 10%  και 25%, κίνηση που ενδέχεται να προκαλέσει πιθανά αντίποινα από το Πεκίνο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δασμοί αυτοί θα επιβληθούν λόγω των επιδοτήσεων που έχουν δεχθεί οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες από το Πεκίνο.

Λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Ουάσιγκτον τετραπλασίασε τους δασμούς για τα κινεζικά EV – που πλέον φτάνουν το 100% – οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι θα κινηθούν σε πιο… ήπια μέτρα όσον αφορά τα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Ευρώπη από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD και η Geely, καθώς και από κατασκευαστές της Δύσης, όπως η Tesla, που εξάγουν αυτοκίνητα από την Κίνα στην γηραιά ήπειρο.

Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση, εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα, βρίσκει αντίθετη την Γερμανία, αλλά και πολλούς Ευρωπαίους κατασκευαστές, όπως η Stellantis, οι οποίοι έχουν έντονες εμπορικές δραστηριότητες στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη «πυροβολεί τα πόδια της αν επιβάλλει εισαγωγικούς δασμούς στα κινεζικά EV

China

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ