top icon
Κόσμος

Έρχεται το νέο Ford Capri

Στις 10 Ιουλίου η Ford θα αποκαλύψει το νέο Capri. Το οποίο θα είναι ηλεκτρικό.

Η Ford προχωρά με συγκρατημένα μεν αλλά σταθερά δε βήματα τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, τόσο στην κατηγορία των επαγγελματικών μοντέλων στην οποία πρωτοστατεί με μια σειρά από μικρά, μεσαία και μεγάλα βαν μοντέλα όσο και σε εκείνη των επιβατικών, όπου η Mustang Mach-E άνοιξε τον χορό ακολουθούμενη από το νέο Explorer.

Τώρα, στο χορό των παρουσιάσεων για την μπλε οβάλ εταιρεία σειρά έχει ένα ακόμα νέο EV, το οποίο θα επαναφέρει στο προσκήνιο ένα εμβληματικό όνομα για την Ford.

Το νέο αυτό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα φέρει, όπως όλα δείχνουν, την ονομασία Capri και σε πλήρη αντίθεση με τον κουπέ μοντέλο που κατασκευάστηκε σε περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1968 έως και το 1986, θα είναι ένα σπορ crossover μοντέλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 η Ford αναβίωσε ένα ακόμα εξίσου εμβληματικό όνομα «μετατρέποντας» το μικρό σπορ κουπέ Puma σε ένα B-SUV που πλέον αποτελεί το best-seller μοντέλο της στην Ευρώπη.

H ηλεκτρική έκδοση του νέου Puma, γνωστότερη μέχρι στιγμής και έως Puma Gen-E, θα παρουσιαστεί και αυτή προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ford Explorer

Τι είναι το νέο Ford Capri

Όπως και το νέο Explorer, έτσι και το νέο Capri χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB του VW Group ως μέρος μιας διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών που επεκτείνεται, προς όφελος του δεύτερου, στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων.

Η σχέση μεταξύ του Explorer και του νέου σπορ crossover θα είναι παρόμοια με αυτή των VW ID.4 και ID.5 που χρησιμοποιούν επίσης την πλατφόρμα MEB.

Το σπορ crossover της Ford θα κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή με το Explorer στο εργοστάσιο της μπλε οβάλ εταιρείας στην Κολωνία. Σε κάθε τρία νέα ΕV που θα κατασκευάζονται εκεί τα δύο θα ανήκουν στην οικογένεια του νέου Explorer και το ένα σε αυτή του νέου Capri.

Στη νέα μονάδα, στην οποία μέχρι πρότινος κατασκευάζονταν το Fiesta και πλέον έχει μετασχηματιστεί σε έναν κόμβο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ύστερα από επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ford θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 250.000 μονάδες ετησίως από τα δύο αυτά EV σε τρεις συνολικά βάρδιες – αρχικά ωστόσο η παραγωγή θα ξεκινήσει σε δύο.

Ford Explorer

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Explorer
  • Ford Explorer
  • Ford Explorer
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ