X
Κόσμος

Έρχεται supercar από την Alfa Romeo με 600+ ίππους

Τέλος Αυγούστου η Alfa Romeo θα παρουσιάσει ένα νέο supercar για λίγους.

Η μεγάλη στιγμή για τους φίλους της Alfa Romeo και όχι μόνο, πλησιάζει καθώς οι Ιταλοί έχουν προγραμματίσει να παρουσιάσουν ένα νέο supercar. Αυτό θα γίνει στο τέλος Αυγούστου το Σαββατοκύριακο που θα γίνει το Grand Prix της Formula 1 στη Monza.

Η πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει στο Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Il coraggio di sognare» (το θάρρος να ονειρεύεσαι). Έτσι, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, πλησιάζει η στιγμή της αποκάλυψης.

Φωτογραφίες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ούτε καν σχέδια του επερχόμενου supercar, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν να αντλεί έμπνευση από το παρελθόν. Ενδεχομένως να ονομάζεται 6C, χωρίς να είναι σίγουρο, ενώ θα έχει τη φιλοσοφία ενός μοντέλου με κινητήρα στο κέντρο και με έντονη αεροδυναμική σιλουέτα.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Οι φωτογραφίες του θέματος είναι από την Alfa Romeo Giulia Zagato και όχι από το μοντέλο που αναμένουμε. Ενδεικτικά, η σχεδίαση του ιταλικού supercar θα διακρίνεται για το εμπρός χαμηλό ρύγχος, που θα συνδυάζεται με ένα κομψό τελείωμα, αλλά και ένα προσεγμένο, εστιασμένο στον οδηγό εσωτερικό που θα προάγει τη σπορ εμπειρία.

Φυσικά το σήμα της Alfa Romeo θα δεσπόζει στο εμπρός μέρος και αναμένεται να είναι μεγάλο. Θα συνδυάζεται με λεπτά φωτιστικά σώματα, κατά τα πρότυπα της νέας Tonale αρχικά, που συναντάμε σήμερα και στις Giulia και Stelvio και διαθέτουν LED τριών στοιχείων.

Το προφίλ θα είναι αεροδυναμικό, με δόσεις δυναμισμού, μικρές ίσως παραπομπές στην 4C, ενώ πίσω τους μεγάλους θόλους που θα φιλοξενούν ανάλογου μεγέθους τροχούς θα αγκαλιάζει το κρύσταλλο που θα αφήνει σε κοινή θέα τον κινητήρα. Φυσικά δεν αποκλείεται η Tipo 33 Stradale του 1967 (δείτε κάτω φωτογραφία) να αποτελέσει την έμπνευση. Τη βάση για την κατασκευή του supercar της Alfa Romeo πιθανότατα να δώσει η Maserati από την MC20.

Alfa Romeo 4C Spider 33 Stradale Tributo

Όσον τον κινητήρα, αυτός θα μπορούσε να είναι ο γνωστός V6 twin-turbo 2,9 λίτρων από την Quadrifoglio ή ακόμα και ο 3λιτρος V6 από την MC20 που ξεπερνάει σε απόδοση τους 600 ίππους.

Ο CEO της Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato είχε δηλώσει σχετικά με τη νέα Alfa Romeo, ότι δεν θα είναι ένα αυτοκίνητο μόνο για την πίστα, αλλά θα είναι εύκολο και στην καθημερινότητα. Θα είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά της Alfa Romeo, αλλά δεν θα είναι προσιτό, αντίθετα θα είναι για λίγους. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αυτοί οι λίγοι που θα αγοράσουν αυτό το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής έχουν ήδη βρεθεί.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!