X
Κόσμος

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο BYD Sealion 7

Η BYD θα παρουσιάσει στην επερχόμενη μέσα στην επόμενη εβδομάδα Έκθεση Παρισιού την ευρωπαϊκή έκδοση του Sealion 7 που «βλέπει» στα μάτια το Tesla Model Y.

Η BYD είναι έτοιμη να απλώσει περαιτέρω τα φτερά της στη γηραιά ήπειρο παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την ευρωπαϊκή έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Sealion 7 στην Έκθεση Παρισιού που ανοίγει και επίσημα τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα.

Το μεσαίο SUV θα τοποθετηθεί κάτω από το ηλεκτρικό Tang -ένα μεγάλο SUV- και δίπλα στο μεσαίο Seal U, το οποίο είναι διαθέσιμο με plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Το Sealion 7 θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη, αναφέρει χαρακτηριστικά η κινεζική εταιρεία με την εξαιρετική δυναμική και στην Ευρώπη.

Το νέο μοντέλο της BYD βασίζεται στην πιο πρόσφατη ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 Evo και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση έως και τα 240 kW στις κορυφαίες του εκδόσεις, που συνδυάζεται με τη γνωστή γενιά μπαταριών Blade Battery της εταιρείας.

Στην Κίνα, το Sealion 7 διατίθεται ήδη με μπαταρία 72 ή 81 kWh. Η μεγαλύτερη  παρέχει αυτονομία 610 χλμ. σύμφωνα με το πιο… αισιόδοξο τοπικό πρωτόκολλο CLTC. Και οι δύο μπαταρίες παράγονται από την BYD και χρησιμοποιούν τη χημεία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP).

Μια άλλη τεχνολογία του μοντέλου είναι η επονομαζόμενη «dual-gun» που επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση δύο φορτιστών, διπλασιάζοντας την ταχύτητα φόρτισης σε σχεδόν 500 kW. Το αυτοκίνητο έχει επίσης αυτό που η BYD ισχυρίζεται ότι είναι «ο ηλεκτροκινητήρας με την υψηλότερη ταχύτητα περιστροφής που φτάνει τις 23.000 σ.α.λ.».

Η βασική έκδοση του Sealion 7 στην Κίνα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 230 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Διαθέσιμη είναι και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση 308 ίππων. Η τετρακίνητη προσθέτει έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα για συνδυασμένη ισχύ 523 ίππων. Η BYD αναφέρει ότι η κορυφαία αυτή έκδοση προσφέρει επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Το Sealion 7 έχει μήκος 4.830 χλστ., πλάτος 1.925 χλστ. και ύψος 1.620 χλστ. Με άλλα λόγια είναι μόλις 80 χλστ. μακρύτερο από το Tesla Model Y.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!