X
Κόσμος

Έρχεται ηλεκτρικό Toyota Hilux

Στην παραγωγή θα περάσει η ηλεκτρική έκδοση του Toyota Hilux και θα γίνεται στην Ταϊλάνδη.

Η Toyota, δια στόματος Akio Toyoda ήταν αυτή που διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την ηλεκτροκίνηση και την κυριαρχία, πιστεύοντας ότι ένα ρεαλιστικό ποσοστό αυτοκινήτων του «είδους» που μπορεί να σταθεί στην αγορά είναι το 30% του συνολικού μεριδίου.

Ωστόσο, επενδύει στα ηλεκτρικά, με νέα μοντέλα, με ένα από αυτά να είναι το επερχόμενο Hilux Revo BEV. Παρουσιάστηκε το 2022 με τη μορφή concept, ενώ τώρα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2025.

Το ηλεκτρικό pick-up θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και θα έχει ανταγωνιστή το ίδιας φιλοσοφίας Isuzu D-Max, το οποίο επίσης κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη. Η Toyota ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα εξάγεται και σε άλλες αγορές του κόσμου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με το Toyota Hilux Revo BEV δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, είναι γνωστό ότι το ιαπωνικό pick-up θα έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ποιον κύκλο δοκιμών αφορά αυτή τη τιμή.

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην αυτονομία και την πρακτικότητα και για το λόγο αυτό δεν θέλει να βάλει μια μεγάλη μπαταρία στο αυτοκίνητο, γιατί τότε θα περιόριζε τη δυνατότητα μεταφοράς.

Toyota Hilux Revo BEV

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!