top icon
Κόσμος

Έρχεται ηλεκτρικό Jeep με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ

Σε υπάρχουσα βάση θα σχεδιαστεί ένα ηλεκτρικό SUV από την Jeep, που θα έχει στόχο να διατηρήσει το κόστος χαμηλά, με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ.

Έχοντας στα «ράφια» της μια άκρως ενδιαφέρουσα πλατφόρμα, της Smart Car Platform, που προέρχεται από τον Όμιλο Stellantis, η Jeep έχει στα πλάνα της τη δημιουργία ενός μικρού ηλεκτρικού SUV, με χαμηλό κόστος και τιμή που θα είναι κάτω από τα 25.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από τον Όμιλο για την κατασκευή του νέου Citroen e-C3 και θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμού του επερχόμενου μικρού ηλεκτρικού Jeep. Κάτι που προέκυψε ως είδηση μέσα από τη συνεδρίαση της Stellantis για την Ημέρα Επενδυτών.

Jeep Logo

Μπορούμε να μιλάμε για τον διάδοχο του Jeep Renegade, ενός B-SUV με μήκος 4,24 μ., το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2014, ανανεώθηκε το 2018, ενώ το 2022 απέκτησε μια ενδιαφέρουσα mild hybrid έκδοση. Με την κοινή λογική, ο διάδοχος θα ακολουθήσει μέσα στο 2026, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

Jeep

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Carlos Tavares τόνισε ότι θα προσέξουν έτσι ώστε να διατηρήσουν το κόστος χαμηλά, ενώ δεν διευκρίνισε αν το επερχόμενο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car. Κάτι που μπορεί να μην ανακοινώθηκε, αλλά φαίνεται να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά χαμηλού κόστους που επιθυμούν.

Έτσι, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και τρέξει αυτό το project, το ηλεκτρικό μοντέλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει θα είναι πιο προσιτό από το Jeep Avenger της ίδιας φιλοσοφίας και παράλληλα μεγαλύτερο σε μέγεθος.

Jeep Logo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ