top icon
Κόσμος

Έρχεται η νέα Alfa Romeo 33

Η Alfa Romeo θα αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα το περιορισμένης παραγωγής supercar της, το οποίο θα φέρει, όπως όλα μαρτυρούν, την ονομασία 33.

Αν και οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι θα φέρει την ονομασία 6C, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο supercar της Alfa Romeo, το οποίο θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα, θα «κουβαλα» ένα άλλο εμβληματικό όνομα της μιλανέζικης φίρμας που θα αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική 33 Stradale του 1967,

Όπως και να ‘χει, το πολυαναμενομένο υπερ-αυτοκίνητο της Alfa Romeo θα αποτελέσει προνόμιο για λίγους και εκλεχτούς, μιας και οι Ιταλοί δεν σκοπεύουν να κατασκευάσουν περισσότερα από 33 αντίτυπα, με το κάθε ένα από αυτά να εκτιμάται ότι θα κοστίζει, χωρίς φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις, 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η νέα «33» θα παίρνε κίνηση από τον V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων που κινεί σήμερα την Giulia QV, αλλά με αυξημένη ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τους 520 ίππους.

Παλαιότερες ωστόσο πληροφορίες έκαναν λόγο για την παρουσία ενός υβριδικού συστήματος κίνησης με απόδοση άνω των 800 ίππων, που θα έχει ως κορμό του τον 3λιτρο και επίσης 6κύλινδρο κινητήρα της Maserati MC20.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική ταχύτητα του της νέας Alfa Romeo 33 θα είναι… 333 χλμ./ώρα.

Alfa Romeo - Jean-Philippe Imparato

Στο πρόσφατο παρελθόν ο CEO της Alfa Romeo είχε πει ότι η νέα 33 δεν θα είναι απλώς ένα αυτοκίνητο πίστας, αλλά ένα όχημα που θα μπορεί κανείς να οδηγεί καθημερινά. «Θα είναι εμβληματικό, σούπερ σέξι και αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo με την πρώτη ματιά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Jean Philippe Imparato. Και προσέθεσε:

«Αυτό το project είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, και είναι εμπνευσμένο από μια τολμηρή ομάδα που ήθελε να πετύχει κάτι μοναδικό».

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Alfa Romeo 33 θα πραγματοποιηθούν στις 30 Αυγούστου στο Μουσείο της εταιρείας στο Αρέζε της Ιταλίας.

Alfa Romeo Stelvio

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ