top icon
Κόσμος

Επιστρέφει το GTI σε όλες τις γρήγορες εκδόσεις της VW

Η VW θα αλλάξει το σήμα GTX που χρησιμοποιεί για τις γρήγορες εκδοχές των ηλεκτρικών μοντέλων της, επιστρέφοντας τώρα στα εμβληματικά GTI και R.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της VW ήρθαν να αλλάξουν πολλά. Μεταξύ αυτών ήταν το σήμα GTi, το οποίο είναι συνυφασμένο με τις  γρήγορες εκδοχές των μοντέλων της γερμανικής εταιρείας. Στη θέση του είδαμε το GTX, το οποίο κοσμεί το αμάξωμα των ID.4 και ID.5, αλλά και πιο πρόσφατα των ID.3 GTX, ID.7 GTX και ID. Buzz GTX.

VW ID GTI CONCEPT

Ωστόσο, το βάρος των αρχικών GTi δύσκολα μπορεί να βρει αντικαταστάτη, με την VW να σκοπεύει την επαναφορά του σε όλα τα γρήγορα μοντέλα της, μεταξύ αυτών και στα ηλεκτρικά.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η διάθεση του πανίσχυρου νέου VW Golf GTi των 265 ίππων (τιμή)

Πέρυσι η VW είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτής της φιλοσοφίας, το ID GTI, το οποίο έδωσε μια ιδέα για τις επόμενες κινήσεις της γερμανικής εταιρείας. Έτσι, τρία μόλις χρόνια μετά την αναβίωση του σήματος GTX, που συνοδεύει τις εκδόσεις επιδόσεων των ηλεκτρικών μοντέλων, η VW σχεδιάζει να το αποσύρει, για χάρη του ένδοξου GTi.

VW ID GTI CONCEPT

Η νέα γενιά των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων θα έχει τα σήματα GTi και R, κάτι που ίσχυε για όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις των θερμικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας, για πολλές δεκαετίες.

Το GTi είναι συνυφασμένο με γρήγορες εκδόσεις που είχαν την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει εμπόδιο όσον αφορά το VW Golf GTi που θα δούμε προς το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, το οποίο θα ακολουθήσει αυτή τη φιλοσοφία.

Τα ισχυρότερα ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα έχουν δύο κινητήρες για μεγαλύτερη απόδοση και τετρακίνηση θα έχουν σήμα το R, με τις βλέψεις της VW να είναι η δημιουργία και μια ανεξάρτητης μάρκας με αυτά τα σήματα μέχρι το 2030.

Ωστόσο και όσον αφορά τα μοντέλα που κυκλοφορούν μέχρι τώρα με τα σήματα GTX δεν θα μετονομαστούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

VW ID GTI Concept

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID GTI CONCEPT
  • VW ID GTI CONCEPT
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ