top icon
Κόσμος

Red Bull RB17: Αυτό είναι το hypercar των 1.200 ίππων με τιμή 6 εκατ. ευρώ

Πρεμιέρα στο Goodwood έκανε το hypercar που σχεδίασε ο Adrian Newey και έχει απόδοση 1.200 ίππων, αλλά και τιμή που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Γεγονός είναι πλέον το πρώτο hypercar της Red Bull, καθώς έκανε πρεμιέρα και επίσημα στην τελική του μορφή στο Goodwood. Η επιτυχία της στους αγώνες της επιτρέπει να κάνει το επόμενο βήμα που είναι τα υπεραυτοκίνητα παραγωγής.

Μοναδικά φυσικά, για χρήση σε πίστα, με επιβλητική εμφάνιση, εκρηκτικές επιδόσεις και εξωπραγματικές δυνατότητες που ανταγωνίζονται αυτές των μονοθεσίων της Formula 1. Αυτό είναι το RB17, το hypercar που αποδίδει 1.200 ίππους συνολικά, χάρη σε έναν V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,5 λίτρων, με όριο περιστροφής τις 15.000 σ.α.λ. και απόδοση 1.000 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 200 ίππων.

red bull rb17

Το βάρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις, αλλά και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, με τη Red Bull να το γνωρίζει καλά αυτό. Έτσι, όσον αφορά το RB17, ο δείκτης της ζυγαριάς σταματάει μόλις στα 900 κιλά.

red bull rb17

Το σασί είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα, με το εσωτερικό να είναι διθέσιο. Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων και ενός ενεργού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει όπισθεν με τη διαδικασία οπισθοπορείας να αναλαμβάνει ο ηλεκτρικός κινητήρας απόδοσης 200 ίππων.

red bull rb17

Η μέγιστη ταχύτητα του Red Bull RB17 hypercar αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα, με την εταιρεία να υπόσχεται ότι έχει επιδόσεις ανάλογες ενός μονοθεσίου της Formula 1. Το downforce που παράγει το hypercar της Red Bull είναι διπλάσιο του βάρους. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποδίδει με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, εμπρός και πίσω, τα οποία προσαρμόζονται στις εκάστοτε καταστάσεις.

red bull rb17

Πατάει σε τροχούς 18 ιντσών από ανθρακονήματα, που συνδυάζονται με αγωνιστικά ελαστικά της Michelin, ενώ υπάρχει η επιλογή για τοποθέτηση μεγαλύτερων τροχών 20 ιντσών, επίσης με ελαστικά επιδόσεων. Η Red Bull επισημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικά αξιόπιστο αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορούσε να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα 24ωρο αγώνα του Le Mans.

red bull rb17

Μάλιστα για ενισχύσει τα λεγόμενα της, δίνει εγγύηση δύο ετών ή 4.000 χιλιομέτρων, όποιο έρθει πρώτο. Τα προγραμματισμένα service πραγματοποιούνται κάθε 8.000 χιλιόμετρα, στην έδρα της εταιρείας ή ακόμα και σε αυτή του κατόχου. Το hypercar της Red Bull, για αποκλειστική χρήση σε πίστα, είναι περιορισμένης παραγωγής, μόλις 50 αυτοκινήτων, τα οποία ήδη έχουν βρει κάτοχο, με την τιμή να υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

red bull rb17

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • red bull rb17
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ