X
Κόσμος

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η κοινοπραξία της Ford με την SK Innovation

Η κοινή επιχείρηση στον τομέα των μπαταριών της Ford με την κορεάτικη SK Innovation θα επεκταθεί και στην Ευρώπη με φόντο την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τον περασμένο Μάιο, η Ford ανακοίνωσε την δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης με τη SK Innovation για την παραγωγή μπαταριών χωρητικότητας 60 GWh σε ετήσια βάση, ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας. Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει σχέδια για δύο εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στη Βόρεια Αμερική.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν την κοινή επιχείρηση και θα είναι πέρα ​​από τη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο Hau Thai-Tang, επικεφαλής της πλατφόρμας προϊόντων και λειτουργών της Ford. Και προσέθεσε: «Σίγουρα θα επεκταθεί και στην Ευρώπη».

Ωστόσο, ο Hau Thai-Tang δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε η κοινή επιχείρηση θα ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα πλάνα της Ford, οι απαιτήσεις της μπλε οβάλ εταιρείας κάνουν λόγο για παραγωγή μπαταριών χωρητικότητας τουλάχιστον 240 GWh έως το 2030, τιμή που αντιστοιχεί σε περίπου 10 εργοστάσια. Περίπου 140 GWh από αυτά θα απαιτηθούν στη Βόρεια Αμερική, με το υπόλοιπο σε άλλες περιοχές της υφηλίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Κίνας.

Επίσης τον Μάιο, η Ford παρουσίασε τα σχέδιά της για αύξηση των δαπανών της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, έως το 2030.

Παράλληλα με τα παραπάνω η Ford έχει ξεκινήσει να παράγει η ίδια κιβώτια ταχυτήτων καθώς και ηλεκτροκινητήρες για τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της.

Θυμίζουμε ότι στην Ευρώπη η αμερικανική εταιρεία έχει δημιουργήσει το Ford Ion Park, ένα κέντρο αριστείας στο οποίο ένα πλήθος τεχνικών και επιστημόνων ερευνά νέες τεχνολογίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης εκείνων που αφορούν τις μπαταρίες υψηλής τάσης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!