X
Κόσμος

Engler V12: Ένα τετράκυκλο 1.200 ίππων

Δεν είναι αυτοκίνητο, αλλά τετράκυκλο με απόδοση που κόβει την ανάσα και προκαλεί… τρόμο.

Η επιθυμία ενός πελάτη για τη δημιουργία ενός superquad, έγινε πράξη από τον Victor Engler και την ομώνυμη εταιρεία, Engler Automotive.

Το Engler V12 μοιάζει σε προδιαγραφές και σε όψη (από μακριά) με supercar, αλλά στην πράξη είναι τετράκυκλο, με εξωπραγματική απόδοση για τα δεδομένα των οχημάτων αυτού του τύπου και όχι μόνο, καθώς ξεπερνάει σε ισχύ και πολλά supercar.

Πιο συγκεκριμένα το Engler V12, εφοδιάζεται όπως μαρτυρά και το όνομά του, με έναν V12 κινητήρα, απόδοσης 1.200 ίππων και 1.200 Nm ροπής. Χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι καταβολές του, η κατασκευάστρια εταιρεία ανακοινώνει ότι πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Επιπλέον, το σασί είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα, με αμάξωμα που θυμίζει supercar, αλλά κατασκευή τετράτροχου, με δύο θέσεις και τιμόνι μοτοσυκλέτας. Οι αναβάτες κάθονται σε θέσεις με επενδύσεις δερμάτινες, με υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των τσαντών Hermes. Επίσης, διαθέτει δύο οθόνες αφής – μία για την τηλεματική του οχήματος και μία για το σύστημα infotainment με δυνατότητα Apple CarPlay.

Πατά σε τροχούς 20 ιντσών μαγνησίου, με ελαστικά 245/30 εμπρός και 305/30 πίσω, Michelin Pilot Sport Cup 2, ενώ για την επιβράδυνση φροντίζει ένα σύστημα της Brembo, με κεραμικούς δίσκους με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Η εταιρεία επίσης ανακοινώνει ότι το Engler V12 διαθέτει ένα ελαφρύ, μόλις 30 κιλών, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων διπλού συμπλέκτη, με το βάρος του οχήματος συνολικά να είναι 1.200 κιλά.

Το V12 είναι σχεδιασμένο χωρίς πεντάλ, καθώς όλα τα χειριστήρια του οχήματος είναι τοποθετημένα στη μπάρα του τιμονιού. Το ρυθμιζόμενο σε ύψος παρμπρίζ του λειτουργεί σε συγχρονισμό με την ενεργή αεροδυναμική που είναι κρυμμένη στο αμάξωμα.

Σε αυτή τη φάση η εταιρεία έχει στα πλάνα της την κατασκευή 10 Engler V12 το χρόνο, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή του, συνεχίζοντας τις δοκιμές του σε πίστα και πριν αυτό βγει στο δρόμο για κάτι ανάλογο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!