top icon
Κόσμος

Ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο ετοιμάζουν Toyota και Subaru

Το νέο ηλεκτρικό SUV που θα παρουσιάσουν αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2026.

Ένα ακόμα μοντέλο στη λογική συνεργασίας που είδαμε με τα bZ4x και Solterra, ετοιμάζουν οι Toyota και Subaru, σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα του Nikkei Asia. Με τη σειρά του και αυτό θα είναι ηλεκτρικό και θα ενσωματωθεί στην κατηγορία των SUV.

Δείτε επίσης: Οδοιπορικό στο Παρίσι με Toyota bZ4x

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Toyota bZ4x

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2026. Η διαφορά σε σχέση με τα bZ4x και Solterra, είναι ότι ενώ τα δύο πιο πάνω κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Toyota στο Aichi, το επερχόμενο μοντέλο θα βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης της Subaru στην Yajima.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το νέο Subaru Solterra

Subaru Solterra test

Subaru Solterra

Στόχος των δύο ιαπωνικών εταιρειών είναι να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιήσουν αρκετά κοινά στοιχεία από μοντέλα που διαθέτουν ήδη στη γκάμα τους προκειμένου να κατασκευάσουν το νέο αυτό SUV, το οποίο υπολογίζεται ότι θα έχει παραγωγή περίπου 15.000 με 20.000 μονάδες μηνιαίως.

Αρχικά θα προορίζεται για τις αγορές της Ιαπωνίας, της Ευρώπης, αλλά και την Αμερικής, ενώ πιθανότατα να κυκλοφορήσει λίγο αργότερα και σε υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα είναι ένα πιο προσιτό SUV από τα bZ4X και Solterra.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η Toyota, όσο και η Subaru θα συνεχίσουν να επενδύουν σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως εξάλλου πριν λίγο καιρό είχαν ανακοινώσει, καθώς μαζί με τη Mazda είχαν παρουσιάσει κάποιους νέους κινητήρες.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι νέοι κινητήρες των Toyota, Subaru και Mazda

Toyota - Subaru - Mazda

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ