X
Κόσμος

Ένα Honda CR-V που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (video)

Το μόνο κοινό στοιχείο με τα ταπεινά Honda CR-V είναι το όνομα. Γιατί, από εκεί και πέρα, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο θηρίο με ισχύ 800 ίππων.

Το εικονιζόμενο Honda CR-V με τον διακριτικό… τίτλο Hybrid Racer είναι ένα one-off πρωτότυπο όχημα που κατασκευάστηκε ως σχεδιαστική και μηχανολογική σπουδή από διάφορα τμήματα και εργαζομένους της ιαπωνικής εταιρείας.

Επί της ουσίας, το κάτω μισό του οχήματος είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon, ενώ σημείο αναφοράς στην εξωτερική περιβολή του CR-V Hybrid Racer είναι τόσο οι εμπρός πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όσο και το «πτυσσόμενο» αρθρωτό clamshell, το οποίο διαθέτει μεντεσέδες στο πίσω μέρος, πάνω στις σταθερές πίσω πότες, το οποίο ανοίγει για να αποκαλύψει τα βασικά μηχανικά και όχι μόνο μέρη. Ένα ειδικά σχεδιασμένο σωληνωτό πλαίσιο «στηρίζει» όλα τα παραπάνω, ενώ το… άνω μισό του οχήματος είναι το γνωστό ατσάλινο που είδαμε στο ταπεινό CR-V έκτης γενιάς.

Ανοίγοντας το clamshell στο πίσω μέρος του διαφορετικού αυτού SUV της Honda αυτό που αντικρίζει κανείς είναι ένα κιβώτιο έξι σχέσεων της Xtrak και έναν υβριδικό κινητήρα με καταγωγή από τους αγώνες IndyCar – όλα τοποθετημένα εκεί που συνήθως βρίσκονται τα πίσω καθίσματα.

Η υβριδική κινητήρια μονάδα της Honda συνίσταται κατά κύριο λόγο από έναν V6 κινητήρα με δύο τούρμπο και χωρητικότητα 2,2 λίτρων, ο οποίος είναι ρυθμισμένος να λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα της Shell. Αντί για μπαταρίες, το CR-V Hybrid Racer χρησιμοποιεί ένα σύστημα υπερπυκνωτών της εταιρείας Skeleton, σε μια διάταξη παρόμοια με εκείνη που υιοθετεί η Lamborghini, σε συνδυασμό με μια MGU που φέρει την υπογραφή της Empel.

Σύμφωνα με την Honda, η μέγιστη ισχύς του όλους συστήματος ανέρχεται στους 800 ίππους.

Από εκεί και πέρα, το πλαίσιο συγκρατεί την εμπρός ανάρτηση και τα φρένα των 15 ιντσών της Brembo που προέρχονται από το αγωνιστικό NSX GT3. Στο πίσω μέρος υιοθετείται μια ανάρτηση με την ονομασία «Dallara IR-18 Indy», σε συνδυασμό με φρένα 14 ιντσών, επίσης της Brembo. Τα ελαστικά στα οποία πατά το πρωτότυπο έχουν διάσταση 305/35 και 285/35 πίσω και εμπρός αντίστοιχα φιλοξενώντας ζάντες 20 ιντσών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!