top icon
Κόσμος

Εκτίναξη κερδών για την Ferrari

Η Ferrari αυξάνει τόσο τον εμπορικό της βηματισμό όσο και την κερδοφορία της.

Η εικόνα των οικονομικών δεικτών της Ferrari για το πρώτο τρίμηνο του 2023 δεν μπορεί παρά να χαροποιεί τους ιθύνοντες του cavallino rampante που είδαν τόσο τις πωλήσεις όσο και την κερδοφορία της μάρκας να βελτιώνονται έτι περαιτέρω.

Πιο συγκεκριμένα, η Ferrari παρουσίασε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο στα βασικά κέρδη του πρώτου τριμήνου (+27%) και προέβλεψε ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο, όταν ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους πελάτες της νέας Purosangue, για την οποία η λίστα αναμονής εκτείνεται πλέον έως το 2026.

Η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία σπορ αυτοκινήτων δήλωσε στο πλαίσιο αυτό ότι ανοίγει ξανά τις παραγγελίες για την τετράθυρη και τετραθέσια Purosangue, η οποία είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω της αρχικής «άνευ προηγουμένου» ζήτησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, είπε ότι τα βιβλία παραγγελιών για το SUV μοντέλο των 390.000 ευρώ καλύπτουν την παραγωγή μέχρι το τέλος του 2025.

«Το έντονο ενδιαφέρον για την Purosangue ήταν κάτι το ξαφνικό για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο Benedetto Vigna παρουσιάζοντας τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ferrari να διατηρήσει τις πωλήσεις της Purosangue κάτω από το 20% των συνολικών κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου ώστε να διατηρηθεί η αποκλειστικότητά της.

Ferrari -Samsung

H Ferrari στο πρώτο τρίμηνο

Οι μετοχές της Ferrari που είναι εισηγμένες στο Μιλάνο σημείωσαν άνοδο χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, κατά 5,6% φτάνοντας ανά μονάδα την τιμή ρεκόρ των 267,2 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων της Ferrari την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023 ανήλθαν σε 537 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Άνοδο κατά 9,7% σημείωσαν και οι πωλήσεις της εταιρείας, οι οποίες στο πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στις 3.567 μονάδες.

«Επικεφαλής» των αυξημένων πωλήσεων της Ferrari τέθηκαν τα μοντέλα Portofino M, 296 GTB και 812 Competizione.

Ο CFO της Ferrari, Antonio Picca Piccon, είπε ότι η Ferrari προχωρά αυξήσεις τιμών σε επιλεγμένα μοντέλα και αγορές. Πρόσθεσε δε ότι το «εξαιρετικά ισχυρό» μείγμα προϊόντων της εταιρείας, η τιμολογιακή πολιτική και ο υψηλός όγκος παραγγελιών προστατεύουν την εταιρεία από πιθανές ακυρώσεις τους εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης.

Ferrari Purosangue

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ