X
Κόσμος

Είστε αγχωμένοι στη δουλειά; Η VW βρήκε τη λύση!

Έναν αρκετά περίεργο τρόπο βρήκε η VW προκειμένου να μειώσει το άγχος των εργαζομένων της που ανησυχούν για τη μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση.

Η μετάβαση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη ηλεκτροκίνηση και το «ταξίδι» των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στον κλάδο σε μια νέα και άγνωστη για τους περισσότερους πραγματικότητα, είναι φυσιολογικό να τους δημιουργεί άγχος και αβεβαιότητα.

Ως «αντίδοτο» στο παραπάνω ζήτημα για τους δικούς της εργαζόμενους, η VW καλεί τώρα τους τελευταίους να συμμετάσχουν σε μια εμπειρία τύπου escape room, στην οποία θα πρέπει να λύσουν διάφορους γρίφους και πάζλ προκειμένου να ενημερωθούν για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και να μειώσουν το άγχος τους σχετικά με την ασφάλεια της εργασίας τους ενόσω η εταιρεία στρέφει την προσοχή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι πρώτοι που θα βιώσουν το eMotionRoom, όπως επισήμως αποκαλείται η νέα αυτή εμπειρία, είναι οι 1.200 εργαζόμενοι που έχουν επιφορτιστεί με την κατασκευή του νέου ID.3, το οποίο θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα και θα ξεκινήσει να παράγεται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Αυτό είναι ένα δομικό στοιχείο στη διαδικασία εισαγωγής των εργαζομένων στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Gunnar Kilian, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της VW, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης του χώρου. «Για πολλούς, είναι ένα κάτι εντελώς νέο το γεγονός ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν θα υπάρχει πια και ότι πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους σε ένα περιβάλλον… υψηλής τάσης», προσέθεσε ο Gunnar Kilian.

Επί του πρακτέου, χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, οι εργαζόμενοι της VW θα πρέπει να λύσουν διάφορους γρίφους και προβλήματα σε καθένα από αυτά τα τρία escape rooms μέσα σε χρόνο 20 λεπτών. Στο πρώτο δωμάτιο, θα γυρίσουν τον χρόνο πίσω μαθαίνοντας για την εφεύρεση των ηλεκτροκινητήρων τον 19ο αιώνα. Προχωρώντας στο δεύτερο δωμάτιο, οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν για την εξελικτική πορεία του εργοστασίου στο Wolfsburg από την έναρξή των λειτουργιών του στα τέλη της δεκαετίας του 1930 μέχρι σήμερα. Στο τρίτο και τελευταίο escape room, θα λάβουν μια ψηφιακή προεπισκόπηση που θα απεικονίζει το μέλλον όταν όλοι θα οδηγούμε –αναπόφευκτα- ηλεκτρικά οχήματα.

Η VW, η οποία θα δαπανήσει έως 89 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέες τεχνολογίες έως το 2026, χρησιμοποιεί το eMotionRoom στα κεντρικά γραφεία της στο Βόλφσμπουργκ «για να βοηθήσει περίπου 22.000 εργαζομένους να κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα». όπως η ίδια δηλώνει.

Το αν τελικά αυτή η εμπειρία θα καταφέρει να εκπαιδεύσει τους εργαζομένους μειώνοντας συγχρόνως το άγχος τους, μένει να αποδειχτεί…

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!