X
Κόσμος

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ

O σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ είναι μια σημαντική υποδομή κόστους περίπου 10 εκ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο–ρεκόρ, όπου φορτίζονται καθημερινά τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων και αρχών της Θεσσαλονίκης, καθώς και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλης και Σταυρουπόλεως, αλλά και εργαζομένων, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ, στη Σταυρούπολη.

Πρόκειται για μία σημαντική, σύγχρονη υποδομή, συνολικού κόστους περίπου 10 εκ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο – ρεκόρ, όπου με απόλυτη ασφάλεια φορτίζονται καθημερινά τα 110 καινούρια ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων ΟΑΣΘ βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 16 στρεμμάτων, δίπλα στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ Σταυρούπολης.

Ο υπερσύγχρονος σταθμός φόρτισης περιλαμβάνει 110 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων από 55 φορτιστές διπλής παροχής, οκτώ μετασχηματιστές και τέσσερεις υποσταθμούς, καθώς και χώρους πραγματοποίησης όλων των απαραίτητων ελιγμών των λεωφορείων. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαταστάθηκε δίκτυο απορροής ομβρίων, ηλεκτροφωτισμού, γειώσεων και αντικεραυνικής προστασίας, ύδρευσης, πυροπροστασίας και άλλα πολλά, ανάμεσά τους η πλέον σημαντική εγκατάσταση υπόγειων καλωδιώσεων παροχής μέσης τάσης.

Οι εγκαταστάσεις του αναγέρθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ και κόστισε συνολικά 10 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το κόστος σύνδεσης κύριας και εφεδρικής γραμμής από τον ΔΕΔΔΗΕ). Οι διαδικασίες (έκδοση άδειας, υποδομή ΔΕΔΔΗΕ, ανάθεση εργολαβίας κλπ), ολοκληρώθηκαν σε χρόνους πρωτοφανείς για το Ελληνικό Δημόσιο. Αναθέτουσα αρχή ο ΟΑΣΘ, οι μελέτες και η επίβλεψη έγιναν από την Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) και εργολήπτρια εταιρία είναι η ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ. Η υποδομή αυτή ολοκληρώνει τη μετάβαση του ΟΑΣΘ στην ηλεκτροκίνηση, η οποία, σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την πρόσληψη 190 οδηγών (150 τον Ιανουάριο και 40 τον ερχόμενο Αύγουστο), βάζει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στη νέα εποχή.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!